• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Voetbalcompetitie


[standings league_id=1 template=vgp-teams]

De Sekshon Pagá
De Curaçaose voetbalcompetitie is in 1921 begonnen en werd destijds door CVV Sparta gewonnen. Sinds 1974 heet de topklasse de ‘Sekshon Pagá’, waar momenteel tien clubs om de nationale voetbaltitel strijden.

Opzet van de competitie
Dit seizoen spelen alle clubs achttien wedstrijden, waarna de beste zes clubs doorgaan naar de play-offronde, ook wel ‘Kaya 6’ genoemd. Alle ploegen spelen dan vijf wedstrijden, waarna de vier clubs met de meeste punten doorgaan naar de volgende ronde, de ‘Kaya 4’. In de Kaya 4 spelen de clubs drie wedstrijden.  De twee teams met de meeste punten uit drie wedstrijden worden beloond met een plek in de finale. Het kampioenschap wordt dan in één wedstrijd beslist, ‘winner takes all’.

Meeste kampioenschappen
SUBT heeft sinds het bestaan van de Sekshon Pagá de meeste titels binnengehaald (7), maar won het kampioenschap voor het laatst in 1985. Sithoc volgt met 6 titels, maar heeft sinds 1993 geen prijs meer binnengesleept. Het laatste decennium werd gedomineerd Centro Barber, die vijf keer kampioen is geworden. Opvallend is dat de club uit Banda Bou het eerste kampioenschap uit de clubhistorie pas in 2001 won. Hubentut Fortuna is inmiddels ook uitgegroeid tot een topclub. De ploeg uit Seru Fortuna ging er met de laatste twee titels (2008-2009, 2009-2010) vandoor.

StandWedstrijdschemaUitslagen