• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Stage lopen bij Versgeperst.com

louis-zoekt-stagiairesRedacteur (Stagiair m/v) bij Versgeperst.com

Wij hebben het hele jaar door plaats voor studenten met een journalistieke, media of communicatie opleiding. De meest voor de hand liggende stagiairs zijn studenten Crossmediale Journalistiek, Media- en Informatiemanagement of Nieuwe Media, maar Versgeperst.com staat ook open voor studenten TV, Radio, Tijdschrift en Communicatie.

Als stagiair bij Versgeperst.com maak je volwaardig deel uit van de redactie. Dit betekent dat je nieuwsbronnen raadpleegt, interviews afneemt, zelf op nieuws/gebeurtenissen af gaat, artikelen en andere items produceert in alle categorieën, deelneemt aan redactievergaderingen en een van de gezichten van Versgeperst.com bent. Wij hebben dan ook een sterke voorkeur voor studenten die al enige journalistieke of schrijfervaring hebben. Deze kun je hebben opgedaan tijdens een vorige stage of door een bijbaan.

Wat wij vragen

 • Wij zoeken studenten die een grote mate van zelfstandigheid, durf en doorzettingsvermogen in zich hebben. Proactief op nieuws en actualiteiten afgaan is waar Versgeperst.com voor staat.
 • Natuurlijk werk je altijd in overleg met de redactie en houd je je aan ons Stijlboek. Versgeperst.com heeft naar buiten toe één gezicht.
 • Daarbij is het belangrijk dat je in staat bent je aan te passen aan veranderende omstandigheden, omdat het op een redactie niet altijd gaat zoals je in eerste instantie voor ogen had.
 • Curaçao is een heerlijk eiland, met een lekker klimaat en een open cultuur. De verleiding om veel tijd op het strand en feestend door te brengen is groot. Stage lopen bij Versgeperst.com vergt daarom de nodige zelfdiscipline. Feesten mag, zolang je werk er niet onder lijdt.
 • Versgeperst.com is een eigentijds medium en wil dat ook blijven. Wij verwachten van onze stagiairs dan ook inbreng van nieuwe, frisse ideeën.
 • Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk zeer goed.
 • Je hebt een ruime kijk op de wereld en kent de maatschappelijke ontwikkelingen.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Wat je kunt leren
Na een succesvol verloop van je stage heb je je de volgende competenties eigen gemaakt of verder ontwikkeld:

 • Je denkt creatief, maar verwerft en verwerkt informatie kritisch.
 • Je bent geïnteresseerd in nieuws en volgt en kent de actualiteit en recente ontwikkelingen.
 • Je kunt je effectief bewegen binnen de Curaçaose journalistieke cultuur.
 • Binnen het journalistieke kader maak je maatschappelijk verantwoorde keuzes.
 • Je denkt kritisch na over eigen en andere journalistieke producten en staat open voor voortdurende bijsturing.
 • Je werkt samen met anderen en toont voldoende verantwoordelijkheidszin en collegialiteit om een groepsproduct tot een goed einde te brengen.
 • Je vindt, raadpleegt, analyseert en bewerkt anderstalige bronnen voor journalistieke doelen.
 • Je maakt volwaardige journalistieke producten volgens de inhoudelijke, redactionele en vormelijke eisen van Versgeperst.com.

Begeleiding

 1. Introductie
  De stage begint met een introductie door de directie van Versgeperst.com. De introductie omvat het leren kennen van de organisatie, een presentatie over journalistiek op Curaçao,  een training in het gebruik van de website en het vaststellen van jouw persoonlijke leerdoelen en stageplan. Een van de chefredacteuren verzorgt je praktijkbegeleiding.
 2. Reis en verblijf
  Kom je uit Nederland, dan zorg je zelf voor de reis naar en je verblijf op Curaçao. Tickets kun je boeken bij KLM en Arke Fly. Versgeperst.com kan je tips geven bij het zoeken naar woonruimte.
 3. Eerste dag
  Op de eerste dag van je stage maak je kennis met de redactieruimte en met je praktijkbegeleider. Je wordt ingewijd in de dagelijkse gang van zaken op de redactie, zodat je snel mee kunt draaien.
 4. Gemiddeld eenmaal per twee weken bespreek je met je praktijkbegeleider je werk van de afgelopen periode, de voortgang van je stage en je stagedoelen. Halverwege je stage maakt je praktijkbegeleider met jou een tussenbalans op. Jullie lopen daarbij de stagedoelstellingen in je stageplan na. Je praktijkbegeleider geeft duidelijk aan op welke punten er eventueel verbetering nodig is en maakt afspraken over activiteiten die je kan ontplooien om op die punten vooruitgang te boeken. Er kan, in plaats van een stageterugkomdag, een moment zijn om met je docentbegeleider te bellen/skypen.
  Als de praktijkbegeleider vindt dat het niet goed gaat, zal hij dat met je bespreken. Als er geen vooruitgang komt, geeft hij een signaal af aan je docentbegeleider, zodat die je wellicht verder kan helpen.
 5. Aan het eind van je stage zorgt je praktijkbegeleider voor een schriftelijke evaluatie van je stage vanuit de redactie.

Programma
Afhankelijk van je ervaring, je voorkeur en de bezetting op de redactie maak je producties voor een van de rubrieken: nieuws, sport of lifestyle of voor allemaal. Je verzorgt naast geschreven artikelen ook radio en televisie-items en zorgt voor invulling van de rubrieken. Elke dag ben je aanwezig bij de redactievergadering om samen het nieuws en het werk door te nemen. Er is natuurlijk ruimte om het programma aan te passen naar jouw voorkeuren.
Stages hebben een minimale duur van drie maanden.

Vergoeding
Versgeperst.com biedt je een stagevergoeding van Naf 600,- bruto per maand. Daarbij heb je recht op 1 vakantiedag per maand.

Werktijden
Je werkt als stagiair in principe 40 uur per week. De werktijden worden in overleg met de praktijkbegeleider bepaald, maar zijn voor een deel ook afhankelijk van de actualiteit. Daarbij zul je  geregeld in het weekend moeten werken, waarvoor je uiteraard door de week gecompenseerd wordt.
Voor activiteiten in het kader van je stageverslag kun je, in overleg met je praktijkbegeleider, een beperkte hoeveelheid tijd vragen.

Praktische zaken voor stagiaires vanuit Nederland

 1. Als je in het buitenland gaat stagelopen, moet je een werelddekkende verzekering afsluiten.
 2. Om op Curaçao te verblijven heb je een paspoort nodig, een Europese identiteitskaart is niet geldig.
 3. Inentingen zijn niet nodig.
 4. Versgeperst.com adviseert je bij het verkrijgen van de benodigde papieren.
 5. Je bent in het bezit van een rijbewijs. Je zorgt zelf voor je eigen vervoer op Curaçao. Je kunt een auto huren (tussen 600 en 1000 gulden per maand) of kopen en weer verkopen als je die niet meer nodig hebt.

Contactgegevens
Je sollicitatie, voorzien van brief en CV, kun je mailen naar sollicitatie@versgeperst.com. Ook met vragen kun je bij dit e-mailadres terecht of bellen naar Mirjam Bernadina-Lonnee, +316 2822 5114.