• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het was zweten geblazen tijdens de skatecompetitie van afgelopen zaterdag. De jury bekeek de ‘front side kick flips’ en de ‘Blunt two fingerflips’ een stuk strenger dan dat de skaters normaal gewend zijn. Bij Marijn van der Slikke stond het zweet in zijn handen. “Ik was deze keer extra nerveus!”

Organisator Jeroen Bijl glundert nog steeds als hij terugdenkt aan zaterdag. “De lat lag deze competitie inderdaad een stuk hoger. De skaters kregen maar één kans zich te bewijzen. Het was een kleine sterke competitie. De opkomst was niet heel groot maar het niveau lag des te hoger!”

Winnaars
In de Advanced competitie is Will Plaate eerste, en Manuel Nunes Pombo op de tweede plaats geëindigd. De prijzen bestonden deze competitie uit cash geld en waardebonnen. “Als de jongens geld kunnen verdienen zetten ze graag een tandje bij en doen ze nog harder hun best mooie tricks te laten zien” aldus Bijl.

Derde plaats
Marijn van der Slikke stond anderhalf jaar geleden voor het eerst op zijn skateboard wist de derde plaats te pakken in de competitie voor advanced skaters. “Het leek wel of het juist beter ging omdat ik nerveus was! Ik droom ervan professioneel skaters te worden en vind competities als deze een goede voorbereiding voor het buitenland.”

Uitslagen
In de toekomst wil Bijl vaker skatecompities organiseren. Kijk voor meer uitslagen en informatie op de website van Splash skate park. Hieronder een sfeerimpressie van Leonard Chapman.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cY5tMG9-fYU[/youtube]

www.versgeperst.com