• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer Lenneke Muusers, die op het eiland de schoonheid van het duiken en de onderwaterwereld heeft ontdekt. 
Wat doe je hier?
“Ik ben aan het duiken op Cas Abao. Toevallig heb ik net een hele mooi rog gezien. Voor mij was dat heel bijzonder, omdat ik die alleen nog op televisie heb gezien. Het is hier echt genieten van de rust en alle mooie dingen onder water!”

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
“Ik twijfelde of ik zou gaan duiken. Klasgenoten probeerden me over te halen mee te gaan en toen ik de onderwaterwereld zag met de Substation was ik verkocht. Ik heb toen mijn PADI gehaald en ben nog steeds erg blij dat ik dat heb gedaan. Ik blijk het duiken echt geweldig te vinden.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“De allereerste keer als duiker onder water. Dat was zo’n mooi moment! Het was geweldig om voor het eerst alle kleuren en vissen onder water te zien.” 

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Mijn voorbeeld is mijn duikinstructrice Brigitte. Door haar fijne manier van lesgeven was het halen van de PADI heel erg leuk. Ook mijn collega Barry is een voorbeeld voor me. Hij is onderwaterfotograaf en maakt zulke mooie foto’s dat ik ook zin krijg om al die dingen zelf te zien.”

Wat is je ultieme doel?
“Ik wil zoveel mogelijk mooie duiken maken en een keer duiken op Klein Curaçao hoort daar zeker bij. Verder vraag ik veel rond bij mensen naar wat zij de mooiste plekken vinden en die wil ik allemaal bezoeken. Maar het ultieme doel blijft natuurlijk genieten van alles onder water!”

1 reactie op “Vers zweet van duikster Lenneke Muusers”

  1. held van de dag!!