• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

VoetbalCURAÇAO – Versgeperst.com volgt alle ontwikkelingen van het Curaçaose voetbal op de voet, maar ook buiten ons eiland zijn onze voetballers actief. Van Nederland tot Canada en van Engeland tot Australië: ons land wordt overal vertegenwoordigd. Een overzicht van onze best presterende voetballers over de grens!

1. Leroy FerFeyenoorder Leroy Fer

Club: Feyenoord
Duel: FC Utrecht – Feyenoord 0-4
Datum: Zondag 10 april

Op papier leek het een moeilijke wedstrijd te worden voor Feyenoord. De Rotterdammers wonnen dit seizoen nog niet veel uitwedstrijden, terwijl FC Utrecht juist bijna alle thuiswedstrijd had gewonnen. Maar de praktijk bleek anders. Leroy Fer zette Feyenoord met een rake kopbal in de eerste helft op voorsprong. Na veel blessureleed kon de middenvelder eindelijk weer vanaf de aftrap meespelen. Bij het laatste Rotterdamse doelpunt gaf hij de assist: 0-4.

Tweet van Siem Huijskes over Leroy Fer
_____________________________________________________________________________

Patrick van Aanholt Leicester City2. Patrick van Aanholt

Club: Leicester City
Duel: Leicester City – Burnley FC 4-0
Datum: Zaterdag 9 april

Het was een mooi weekend voor Patrick van Aanholt. De verdediger die door Chelsea FC verhuurd wordt aan Leicester City maakte namelijk zijn eerste doelpunt voor de club waar hij sinds januari actief is. Daarnaast hield hij achterin de nul, wat altijd fijn is voor een verdediger. In het thuisduel tegen Burnley FC hoefde de jonge speler met een Curaçaose moeder zich achterin niet veel in te spannen, maar hij hielp zijn team wel naar een 4-0 overwinning.

Tweet van Richard Howells aan Van Aanholt
_____________________________________________________________________________

3. Vurnon AnitaVurnon Anita

Club: Ajax
Duel: Ajax – FC Groningen 2-0
Datum: Zondag 10 april

Vurnon Anita bewees zondag maar weer eens dat hij met recht basisspeler in het eerste van Ajax is. De Curaçaoënaar mocht weer als verdedigende middenvelder spelen en knapte op die positie veel vuil werk voor zijn teamgenoten op. Nog belangrijker was zijn bijdrage vanaf de doellijn in de eerste helft. Een schot van FC Groningen was keeper Vermeer te machtig, maar Anita bracht redding op de lijn. Het was toen nog 0-0. Uiteindelijk won Ajax met 2-0.

Tweet van RKappert aan Vurnon Anita
_____________________________________________________________________________

Charlison Benschop van AZ4. Charlison Benschop

Club: AZ
Duel: AZ – NAC Breda 1-1
Datum: Vrijdag 8 april

Voorlopig lijkt Charlison Benschop voor AZ-trainer Gert-Jan Verbeek het antwoord op zijn spitsenprobleem. De Curaçaoënaar werkte ook in de wedstrijd tegen NAC Breda hard voor zijn ploeg en kwam tot een aantal kansen. Tot scoren kwam hij niet, maar toch had hij weer een aandeel bij een doelpunt van AZ. Uit een voorzet probeerde de spits binnen te koppen, maar NAC-verdediger Horváth sloeg de bal voor zijn hoofd weg. Uit de penalty maakte Rasmus Elm de 1-0. Uiteindelijk werd het 1-1.

Tweet van Maurice Hoogendoorn over Charlison Benschop
_____________________________________________________________________________

5. Jürgen LocadiaJürgen Locadia van PSV

Club: PSV A1
Duel: PSV A1 – NEC/FC Oss 1-1
Datum: Zaterdag 9 april

Bij Jong PSV zit Jürgen Locadia maandagavond weer op de bank, maar voor PSV A1 is hij de vaste keus in de spits. De 17-jarige voetballer speelde zaterdagmiddag tegen NEC A1 slechts een uurtje, maar pikte in die 60 minuten toch weer zijn goal mee. Een voorzet kopte de spits hard tegen de touwen achter de keeper van de Nijmegenaren. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Tweet van DeTrouweOss over de wedstrijd van Locadia

Wil jij volgende week met jouw tweet in ons weekoverzicht? Zet dan in je twitter-bericht over een Curaçaose speler @versgeperst erbij. Wij maken een selectie van de leukste tweets en plaatsen ze in het bericht!


Luister het gesprek van Nick met Maarten Schakel op Dolfijn FM terug over Curaçaose voetballers over de grens!

7 reacties op “Top 5 Curaçaose voetballers over de grens”

 1. Nog een speler uit Curaçao Shelton Martis die in Engeland voetbalt voor Doncaster Rovers.
  Hij heeft in 2008 voor de Ned. Antillen selectie gespeeld. Shelton voetbalt regelmatig voor zij ploeg.
  Worden spelers die nog speelgerechtigd zijn opgeroepen voor Curaçao?? Om spelen tijdens de aankomende WK kwalificaties????

  http://www.doncasterroversfc.co.uk/page/ProfilesDetail/0,,10329~34011,00.html

 2. @Piet snorr: goed punt, we gaan hem in de gaten houden! Dankjewel!

 3. Het is mij opgevallen dat je vorige week Angelo Cijntje niet hebt genoemd. Hij is een van de betere Curacaose voetballers in de eerste divisie/jupiler league en was vorige week de doelpuntmaker voor Veendam tegen Cambur en hij zat in de VI eerste diviie elftal van de week. Deze week was het helaas wat minder.

 4. @yveresse we rekenen Leandro Bacuna zeker mee in ons lijstje, omdat zijn beide ouders van Curaçao komen. Bacuna speelde afgelopen weekend tegen Ajax alleen niet zijn beste wedstrijd (2-0 verlies) en is daarom niet opgenomen in de top 5 van deze week.

 5. is Leandro bacuna ook een van ons????????

 6. Volg ‘onze jongens’ nu toch iets beter. Leuk!

 7. Leuk item! 🙂