• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Vurnon AnitaCURAÇAO – Ajax-trainer Frank de Boer heeft het moeilijk deze dagen. De oefenmeester moet het verlopig doen zonder doelman Maarten Stekelenburg en verdedigers Daley Blind en Toby Alderweireld. Gregory van der Wiel en Vurnon Anita kunnen zondag tegen Groningen waarschijnlijk wel in actie komen.

Anita verliet gisteren vroegtijdig de training van de Amsterdammers. De Curacaoënaar haakte af wegens een hamstringblessure, maar trainde vandaag wel weer met groep. “Vurnon trainde vandaag volledig met de groep”, vertelde De Boer tegenover Ajax.nl. “Morgen trainen Lorenzo Ebilicio (hamstring) en Van Der Wiel (bovenbeen) hoogstwaarschijnlijk ook mee. Ik ga er vanuit dat ze zondag alledrie inzetbaar zijn.’’

‘Man of the Match’
Vanwege de vele blessures bij de Amsterdamse club werd Anita vorige week weer als linkback opgesteld tegen Heracles. De Curacaoënaar speelde een sterke wedstijd en werd uitgeroepen tot ‘Man of the Match’. De prestatie werd ook beloond met een positie in de kersverse ‘Top 5 Curaçaose voetballers over de grens‘ rubriek van Versgeperst.com.

Middenveld
Anita wordt zondag waarschijnlijk naar het middenveld geschoven. De 19-jarige Nicolai Boleisen wordt als linksback tegen de nummer zes van de Eredivisie opgesteld. Voor Blind (scheurtje in de enkelban) en Alderweireld (hamstring) komt de wedstrijd nog te vroeg. Stekelenburg (gebroken duim) komt dit seizoen niet meer in actie en wordt door Kenneth Vermeer vervangen.

www.versgeperst.com