• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VoetbalCURAÇAO – Het heeft veertien wedstrijden geduurd, maar Jong Colombia heeft eindelijk de eerste overwinning van het seizoen behaald. De ploeg uit Boca Sami versloeg SUBT zaterdagavond met 1-0 en staat ineens met maar één punt achter Undeba.

De verlossende goal werd in de 85ste minuut door Eder Constancia gescoord. De ploeg heeft echter niet veel tijd om te vieren. Morgenavond staat nummer twee Jong Holland op het programma. SUBT heeft nu vier uit de laatste vijf wedstrijden verloren en blijft op de zevende plaats, één punt achter Vesta voor de laatste play-offpositie.

Luis Cassiani
Zaterdag stond Centro Barber – Victory Boys ook op het programma. Barber maakte geen enkele fout en won overtuigend met 3-0. Jonathan Geertruida en Luis Cassiani (2x) scoorden namens de Antilliaanse kampioenen. Barber stijgt naar de vierde plek en is nu, met vier wedstrijden nog te gaan, vrijwel verzekerd van deelname aan de play-offs.

Dominguito wint weer
Zondag konden fans in het SDK-stadion van twee toppers genieten. Eerst trapte koploper Centro Dominguito af tegen nummer vijf Sithoc. Ashar Bernardus zette Dominguito snel op voorsprong, wat dankzij de sterke Dominguito-verdediging in feite al genoeg was voor de overwinning. In de tweede helft tikte Ivany Kalvenhoven de 2-0 binnen na een mooie voorzet van Kenneth Kunst.

Jong Holland 3, Hubentut 1
De tweede wedstrijd zondag was tussen nummer twee Jong Holland en nummer drie Hubentut Fortuna. Regerend kampioen Fortuna kon de tweede plaats met een gelijkspel overnemen, maar ging hard onderuit tegen Jong Holland: 3-1. Dankzij Brian Anastacia (2x) en ‘Yuyu’ Brunkard ging Jong Holland de kleedkamer in met een 3-0 voorsprong. In de tweede helft scoorde Lisandro Trenidad nog namens Fortuna. Jong Holland heeft nu, evenals Centro Dominguito, 30 punten uit veertien wedstrijden. Dominguito blijft echter koploper wegens een beter doelsaldo.

Competitieschema
De Curaçaose voetbalcompetitie gaat vanavond in het SDK-stadion om 20.45 uur verder met de wedstrijd tussen SUBT en Undeba. Morgenavond treft Jong Holland hekkensluiter Jong Colombia.

www.versgeperst.com