• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

softball-thumbCURAÇAO – Elf softballers zijn op maandag 11 januari teruggereisd uit Fort Lauderdale, Florida, waar zij hebben deelgenomen aan een softbal ‘showcase’. De dames hebben hun softbalkwaliteiten laten zien en maken nu kans op een beurs voor een studie in de Verenigde Staten.

Acht van de elf softballers die naar de V.S. zijn afgereisd, zijn Curaçaoënaars. Er zijn twee coaches met de groep meegegaan. Curaçaose coach Isonette Polonius en de Arubaanse coach Carmelita Haynes. Wij hebben een interview gehouden met coach Polonius.

Wij hebben begrepen dat er acht Antilliaanse meisjes en ook drie van Aruba naar Fort Lauderdale zijn afgereisd . Zijn zij allemaal van Curaçao afkomstig of ook van de andere eilanden?
“De acht meisjes zijn allemaal van Curaçao. Samen met de drie Arubaanse meisjes werd het een groep van elf softballers.”

Hoe is het gegaan? Kunnen wij spreken van een succes?
“Jazeker. De meiden hebben echt een goede indruk gemaakt en hebben ook de nodige reacties gekregen. Nu moeten wij gewoon afwachten totdat we de resultaten krijgen. Het weer zat alleen helaas niet echt mee. De temperatuur was rond het vriespunt. Van de zes wedstijden hebben wij maar vier kunnen spelen, maar drie van die vier hebben wij wel gewonnen.”

Hoe verloopt het proces met het behalen van zo’n beurs?
“Als een speler gekozen wordt voor een beurs volgt er een lang proces met heel veel papierwerk. De nodige vergunningen moeten geregeld worden zodat de student (atleet) naar de V.S. kan.”

Krijgen de atleten direct te horen of de trainers geïnteresseerd zijn?
“Een paar van de trainers hebben ons al benaderd, terwijl sommigen om een e-mail adres gevraagd hebben van een aantal speelsters of diens ouders. Alle spelers zijn wel geregistreetd in de ‘tournament folder’, dus de trainers kunnen daar alle informatie vinden.”

Hoe wordt zo’n reis georganiseerd? Wie regelt het dat de spelers gezien worden door trainers en scouts?
“Het werd gezamenlijk georganiseerd door Curaçao en Aruba. Hier op Curaçao hebben twee ouders zich bezig gehouden met het project. Zij hebben sponsors gezocht en de rest ook geregeld. De Arubaanse coach, Carmelita Haynes, kent een paar mensen binnen de organisatie en dat heeft ons geholpen met het inschrijven voor de showcase.”

Zijn er momenteel Curaçaose meisjes die een volledige softbalbeurs hebben in de V.S.?
“Ja, er zit momenteel één Curaçaose met een softbalbeurs in de Verenigde Staten.”

Hebben Curaçaose of Antilliaanse atleten in het verleden ook beurzen ontvangen?
“Het is drie keer voorgekomen dat een Curaçaoënaar een softbalbeurs heeft ontvangen van de V.S. Dit was wel de eerste keer dat Curaçao heeft meegedaan met zo’n showcase. Het was een hele goede ervaring voor onze spelers en het was zeker de moeite waard. Nu moeten we gewoon afwachten en kijken hoe alles afloopt.”

Hoe voel jij je als trainer van zo’n groep?
“Het was echt super. De dames hebben echt hun best gedaan. Ze hebben zich van hun beste kant laten zien. Ik heb zelf ook de kans gekregen om in de V.S. te studeren en softbal te spelen. Daarom probeer ik de meiden zoveel mogelijk te helpen en te begeleiden, zodat zij ook dezelfde kans kunnen krijgen als ik.”


www.versgeperst.com