• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Sprinter Caimin Douglas stoptCURAÇAO – Atleet Caimin Douglas stopt met topsport. De Curaçaose sprinter heeft dit besloten omdat hij last blijft houden van een slepende rugblessure. Douglas geeft aan dat het geen makkelijke keuze was om te stoppen, maar hij heeft wel vrede met zijn beslissing.

De 33-jarige Douglas noemt de beslissing om te stoppen met atletiek ‘vervelend’. “Maar ik het is niet verwonderlijk dat na het bedrijven van vele jaren topsport er wat lichaamsdelen zijn die gaan protesteren. Alhoewel ik graag nog even was doorgegaan, heb ik er vrede mee nu te stoppen. Ik heb enorm genoten van mijn jaren als topsporter. Ik heb mooie prestaties neergezet, veel van de wereld gezien en er heel veel vrienden aan over gehouden.”

Mooiste prestaties
Zijn mooiste sportieve momenten beleefde Douglas in 2003, 2004 en 2008. In 2003 pakte hij met het Nederlandse estafetteteam de bronzen medaille tijdens het WK in Parijs. Tijdens de Olympische Spelen in Athene in 2004 en in Beijing in 2008 bereikte Douglas met het estafetteteam de finale, al greep hij daarin naast de medailles.

Curaçao
Douglas werd geboren in Rosmalen uit Antilliaanse ouders. Het gezin verhuisde terug naar Curaçao toen hij vijf jaar was. Daar legde hij met voetbal de basis voor zijn atletiekcarrière. Hij kwam uit voor het Antilliaanse juniorenelftal. Later stapte hij over op atletiek.

Carrière

De carrière van de sprinter begon in 1997. Douglas kwam eerst uit voor de Nederlandse Antillen en sinds 2003 voor het Nederlands atletiekteam. Zijn laatste wedstrijd loopt hij juli dit jaar op de Wereld Militaire Kampioenschappen in Rio de Janeiro.

www.versgeperst.com