• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Curacao Skate CompetitionCURAÇAO – Zaterdag belooft een dag vol Grinds, Ollies en Kickflips te worden. Skatepark ‘Splash’ organiseert wederom in eigen skatepark een skatecompetitie. Deze keer pakt organisator Jeroen Bijl het anders aan, wat het erg spannend gaat maken voor de lokale skatetalenten.

Skaters die het aandurven om aan dit evenement deel te nemen moeten stevig op hun skateboard staan. De jury zal namelijk geen oogje meer dichtknijpen, maar professioneel beoordelen. “Dit is de eerste keer dat ik een competitie organiseer waarbij zeer professioneel beoordeeld zal worden”, aldus Bijl.

Buitenland
“Het leek me goed een keer een competitie te organiseren waarbij de jury onze talenten kennis laat maken met een professionele beoordeling. Curaçao is aardig wat skatetalenten rijk en het is goed hen voor te bereiden op het buitenland. Vooral bij de ‘advanced’ skaters wordt geen oogje meer dichtgeknepen voor kleine foutjes. De beginners hoeven aan de andere kant niet met knikkende knieën op hun skateboard te gaan staan. Natuurlijk houdt de jury wel rekening met het niveau”, vertelt Bijl lachend.

Finale
De skaters worden ingedeeld naar de niveau’s ‘beginner’, ‘intermediate’ en ‘advanced’. Na de voorrondes gaan de beste skaters van de verschillende niveaus door naar de finale. Daar laten ze hun kunsten op de Mini Ramp en de Fun Box zien. “De prijzen zijn geheim, anders is het geen verassing meer. Iedereen is van harte welkom te komen kijken. Neem wel een paraplu mee, voor tribunes is gezorgd, maar voor schaduw moet je zelf zorgen”, gaat de eigenaar verder.

Gratis deelname
De skatecompetitie wordt bij Splash Skate Park aan de Fokkerweg 28d gehouden. Deelnemers kunnen zich in de winkel of via telefoonnummer 461 6633 aanmelden. Het evenement begint om 10.00 uur en eindigt rond 20.00 uur, DJ Dubcat zorgt voor muziek. Deelname en entree zijngratis. Neem een kijkje op Facebook voor meer informatie.

www.versgeperst.com