• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer Dennis van de Camp, die naar het eiland is gekomen om de Curaçao Rugby Federatie te helpen met het opzetten van een nieuwe structuur. 

Curacao Sport - Vers Zweet Dennis van de Camp

Wat doe je hier?
“Iedere woensdag- en zondagavond heb ik rugbytraining bij CVV Willemstad. Hier doen zowel de lokale lui als studenten, stagiaires en andere geïnteresseerden aan mee. De rugbytraining wordt verzorgd door een oud-eredivisiespeler uit Nederland. We zijn nu bezig met de laatste training voordat we naar Trinidad gaan voor het internationale Sevenstoernooi.”

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
“Ik speelde voor het eerst rugby tijdens mijn opleiding bij de Koninklijke Militaire Academie. Vanwege tijdgebrek heb ik een jaar lang niet veel met rugby gedaan, maar toen ik ruimer in mijn tijd zat ben ik gaan rugbyen bij Rugbyclub The Dukes in Den Bosch. Hier ben ik tot op heden nog steeds lid. Op Curaçao ben ik lid van Wara Wara.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Toen we met het tweede team van Rugblyclub The Dukes een zware derby wonnen tegen RC Tilburg. Deze derby is altijd een onderlinge strijd en op dat moment stonden onze clubs op de eerste en tweede plek in de competitie. Het was dus een wedstrijd waar veel vanaf hing en toen we die wonnen voelde dat fantastisch.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Sebastiàn Chabal. Deze Franse rugbyspeler, kenmerkend door zijn grote baard en lange zwarte haren, staat bekend om zijn gruwelijk mooie tackles. Daarnaast is hij een gevreesde speler op het hoogste niveau van rugby.”

Wat is je ultieme doel?
“Om uit te komen voor het eerste team van Rugbyclub The Dukes in de eredivisie. Buiten het feit dat ik trots ben om lid te zijn van The Dukes is het naar mijn mening ook een hele gezellige sportvereniging. De club gaat verder dan alleen een sportvereniging zijn, het lijkt zelfs op een grote vriendengroep. Ook lijkt het me een mooie ervaring om met die club op het hoogste Nederlandse rugbyniveau te spelen.”

www.versgeperst.com