• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het was een sportief weekend voor het Curaçaose rugbyteam. De U-19 selectie en een team van senioren van Wara Wara vloog naar Trinidad voor een drietal spannende competities.. Eén van de drie gespeelde wedstrijden werd gewonnen door de selectie en leverde een podiumplek op.

Vrijdag stonden er op Curaçao nog twee pittige trainingen op het programma voor de rugbyers. Ook op zaterdagmorgen volgden de jongens een technische training, voordat ze afreisden naar San Fernando waar het rugbytoernooi plaatsvond.

Gedetineerden
De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen een team van Youth Training Centrum. Dit is een team van jonge gedetineerden dat door de rugb-sport discipline aanleert en alleen de gevangenis mag verlaten voor wedstrijd. Ondanks dat Curaçao voor elke meter op het veld knokte, ging de wedstrijd verloren met 20-0.

Rainbows
De tweede wedstrijd werd tegen de lokale helden van de Trinidad Rainbows Rugby Sevens gespeeld. Na een fel gevecht, waarin de selectie veel inzet en werklust toonde, ging ook deze wedstrijd verloren met 19-15.  De laatste wedstrijd op het programma was tegen U-19 van Trinidad. Tot grote vreugde van coach Quique Sanchez volgde er een mooi duel dat werd gewonnen met 15-10.

Podiumplek
Deze overwinning leverde een derde plaats op en een podiumplek. Toch staat er niet vaker een internationaal toernooi in de planning voor het team, want de financiële kosten zijn te hoog. Ook voor dit toernooi hebben de rugbyers zelf sponsors gezocht en loten verkocht om het geld bij elkaar te krijgen. Om dit te compenseren probeert de Curaçao Rugby Federatie zelf ook internationale toernooien te organiseren. 10 juni staat er voor de tweede keer een toernooi op de planning en zullen de jongens revanche nemen tegen de Rainbows.

www.versgeperst.com