• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Vers zweet van waterpoloër Karym LeitoJonge sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze elke maandag van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze week met waterpoloër Karym Leito. “Ik was aanvoerder toen we kampioen werden!”

Vers zweet van waterpoloër Karym Leito 

Wat doe je hier?
”Vandaag speel ik met mijn team in de Sharks competitie. Eerst gaan we inzwemmen en inzwaaien. Daarna gaan we inspelen met de bal en wat baantjes zwemmen. Beetje sprinten. Als we lekker warm zijn beginnen we met de wedstrijd.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
”Vanaf kleins af aan ben ik al in het zwembad te vinden. Dit zwembad is naar mijn opa vernoemd. Hij was actief in de zwemsport. Mijn moeder leerde me al heel vroeg zwemmen. Toen ik anderhalf jaar oud was moest ik het leren omdat ik vaak alleen rondhobbelde rond het zwembad. Ik ben begonnen met zwemmen en toen werd er een waterpoloteam opgestart. Vanaf mijn achtste waterpolo ik. Het is mijn favoriete zwemonderdeel.”

Wat is je mooiste sportmoment?
”Ik ben een keer kampioen geworden in Curaçao met mijn team. Het mooiste was bij de Carifta (Caribisch waterpolo kampioenschap) in Jamaica. Toen was ik aanvoerder en we wonnen het kampioenschap. Dat was extra leuk!”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
”Ik heb niet echt een voorbeeld maar ik zou wel zo goed willen worden als Wolf Wigo. Hij speelt in de Amerikaanse competitie.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
”Ik zou graag op hoger niveau willen spelen. Het liefst ook in het buitenland. Spanje ofzo. Daar ligt het niveau hoger.”

1 reactie op “Vers zweet van waterpoloër Karym Leito”

 1. Gaaf, dat Karym waterpolo speelt.
  Op onze site is ook regelmatig waterpolo te zien. In Nederland is de competitie groter en zijn er meer deelnemers. Spanje en italie zijn inderdaad erg stoer om in te spelen.
  Wie weet komt Karym nog eens naar Nederland, dan ben je natuurlijk welkom om bij ons te spelen. In de Hoofdklasse, 2de klasse of rustig aan bij ons in het vierde team!
  Heel veel succes!

  sportmet