• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - NaocCURAÇAO – Het Nederlands Antilliaans Olympisch Comité (NAOC) heeft ‘Olympic Scholarships’ gegeven aan Rodion Davelaar (zwemmen), Audy Muller (taekwondo) en Jemyma Betrian (boksen). De drie talenten worden financieel gesteund terwijl ze zich voorbereiden op de Olympische Spelen van 2012 (Londen).

De beurs voorziet de atleten van een maandelijks inkomen. Zij kunnen dit gebruiken om te trainen, aan competities deel te nemen en medische kosten te dekken. Betrian en Muller tekenden dinsdag de contracten met het NAOC. Davelaar, die momenteel in Nederland studeert, kon niet aanwezig zijn.

Pan Am Games
Muller kreeg in zijn voorbereiding op de Pan Amerikaanse Spelen ook steun van het NAOC. Het taekwondotalent kon zich vorige week echter niet kwalificeren voor het evenement. Zijn zus Liane deed ook mee met de kwalificatie, maar werd gediskwalificeerd wegens haar gewicht. Davelaar en Betrian maken nog wel kans om de Pan Am Games te halen. Het evenement wordt in oktober in Guadalajara, Mexico gehouden.

5 reacties op “NAOC geeft ‘Olympic Scholarships’”

 1. @Wimpiri 😉 Yr right.. tot en met, I stand corrected.

 2. Beste Cur Eye, ik hoop dat je bedoeld “tot en met London 2012”. Zou het voor onze onafhankelijke sporters toch wel heel sneu vinden als ze straks in London aankomen en de vraag gesteld krijgen “who are you and what are you doing here ?”. Dat zou pas echt een afgang zijn.

 3. Was @ Chris natuurlijk

 4. 1. De Antillen als land worden niet meer officieel erkend.
  2. NAOC mag als overgangs situatie nog atleten leveren tot aan London 2012
  3. In London (wat ik laatst las) komen de atleten niet uit voor de Antillen maar als onafhankelijke atleten… wat betekend dat hun vlag niet wordt gedragen of gehezen bij winst.
  4. Churandy kiest ervoor, om als hij toch niet de Antillen mag vertegenwoordigen, voor Nederland te kiezen. Logisch, de ondesteuning van NOC*NSF, is beter dan wat het NAOC hem kan bieden.
  5. Er zijn om dit moment niet veel atleten op de Antillen die zo hoog zijn gekwalificeerd dat zij van NOC*NSF ondersteuning zullen/kunnen krijgen.. Dit zal in de toekomst nog moeillijker worden zonder eigen NOC… en ik denk niet dat veel van onze atleten onder Arubaanse vlag willen participeren…

  Jacques Rogge! NOC for Curacao NOW!!

 5. Ik begrijp iets niet bestaat die organisatie nog ? dacht dat antillen uit elkaar is gegaan en dat olympic comitee antillen niet herkent daarom kan Churandy onder onafhankelijk participeren of onder Nederland