• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Muller naar PeruCURAÇAO – Audi en Liane Muller zullen niet deelnemen aan de Pan Amerikaanse Spelen in oktober. De taekwondotalenten konden zich vorige week niet kwalificeren in Peru. Audi eindigde buiten de beste twaalf van zijn categorie, terwijl zus Liane vanwege haar gewicht werd gediskwalificeerd.

Audi verloor zijn eerste eerste wedstrijd met 5-4 tegen een Ecuadoriaanse tegenstander. Muller won zijn volgende wedstrijd, maar werd iets later door een tegenstander uit Uruguay uitgeschakeld. Liane kreeg niet eens de kans om in actie te komen. Ze kreeg haar gewicht niet onder 49 kilo, waardoor ze gediskwalificeerd werd. Tijdens de kwalificatiereeks voor de Pan Am Games van 2007 (Rio de Janeiro) werd Liane ook al wegens haar gewicht afgekeurd.

Trainingskamp
De taekwondotoppers werden sinds begin februari financieel ondersteund door het Nederlands Antilliaans Olympisch Comité (NAOC). De broer en zus konden daardoor aan een trainingskamp in Mexico deelnemen. Het kamp sloot aan op de U.S. Open kampioenschappen die van 17 tot en met 21 februari in Texas plaatsvonden. Lianne eindigde daar op de vierde plaats. Audi heeft als voorbereiding daarnaast ook in Duitsland aan een competitie deelgenomen.

‘Erg jammer’
“Het is erg jammer dat Audi en Liani de Pan Am Games niet hebben gehaald”, reageert NAOC-directeur Remco Tevreden. “Twaalf atleten konden zich per categorie kwalificeren, wat veel gemakkelijker was dan voorgaande jaren. De Antillen hadden een hele grote kans, maar helaas zullen we in oktober in Guadalajara niet deelnemen aan de taekwondowedstrijden.”

www.versgeperst.com