• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De seminars die afgelopen weekend door de Braziliaanse jiu jitsu-specialist Ysidro Moreno zijn gegeven, bleken een groot succes. Naast de seminars reikte de professionals certificaten uit en plaatste hij strepen op de banden van andere jiu-jitsubeoefenaars.

Moreno hoort bij één van de grootste en bekendste Brazilian jiu jitsu-organisaties ter wereld, namelijk Gracie Barra Association. De lat wordt erg hoog gelegd bij deze organisatie, zo hebben de deelnemers die een tweede graads witte band behaalden hier twee jaar lang voor getraind. 

Langdurige sessies
Eén deelnemer ging voor de bruine band. Christian Tjon werd donderdag door Moreno aan enkele langdurige sessies onderworpen waarbij hij voluit moest gaan. Tijdens deze sessie beoordeelde Moreno de technische vaardigheden van Tjon.  Op vrijdag verraste Moreno Tjon: hij verving de gerespecteerde paarse band van Tjon door de elite bruine band. Tjon is hiermee de eerste en enige op Curaçao die Brazilian jiu jitsu beoefent met een bruine band.

Promoten
Medina Grappling Association (MGA) is al jaren bezig om Brazilian jiu jitsu en Grappling te promoten op het eiland. Door seminars hoopt MGA dat meer mensen deze sporten willen beoefenen. De trainingen zijn wekelijks en worden gehouden in het NAVU health and fitness centre. In de vechtsportwereld staat het Brazilian jiu jitsu bekend als de meest effectieve vechtsport die er bestaat. Kijk voor meer informatie op de website.

www.versgeperst.com