• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - HonkbalCURAÇAO – Het ‘Major League Baseball’ (MLB) seizoen gaat vandaag van start. 30 ploegen zullen de komende maanden hard strijden om de Amerikaanse honkbaltitel te veroveren. Voor vijf Curaçaoënaars, vier spelers en één trainer zijn er belangrijke rollen weggelegd.

Andruw Jones zal in een conversatie over Curaçaose profhonkballers meestal als eerste genoemd worden. De lokale held tekende in januari een tweejarig contract met de New York Yankees. Jones, die al één van de best betaalde honkballers aller tijden is, krijgt twee miljoen dollar van de legendarische club. De 32-jarige outfielder gaat de rol van rechtshandige slagman vullen en zal waarschijnlijk veel als invaller gebruikt worden. Jones staat vandaag niet in de basis voor de wedstrijd tegen Detroit Tigers.

Jair Jurrjens
Jones is niet de enige Curaçaose miljonair in de Major Leagues. Jair Jurrjens kreeg in januari een contract van 3.25 miljoen dollar van de Atlanta Braves. Jurrjens is de eerste Curaçaose pitcher die is doorgebroken tot de Amerikaanse profcompetitie. De 25-jarige werper was sterk voor de Braves in 2009, maar had vorig seizoen veel last van blessures. De Curaçaoënaar heeft momenteel last van zijn flank, waardoor hij misschien weer enkele wedstrijden moet missen. De Braves zijn één van de favorieten voor de titel dit seizoen en volgens experts zal Jurrjens een grote rol daarbij spelen.

Roger Bernadina
De Braves komen vandaag in actie tegen de Washington Nationals, de ploeg van Roger Bernadina. De 26-jarige outfielder was een vaste waarde vorig seizoen voor de Nationals en speelde 134 van de 162 wedstrijden. Vandaag begint Berdina echter op de bank tegen de Braves. De Curaçaoënaar sloeg vorig seizoen 11 homeruns voor de club die op de laatste plaats in de Eastern Division eindigde.

Kenley Jansen
Volgens honkbalkenners gaat de jongste Curaçaose prof, Kenley Jansen, een heel goed seizoen hebben. De 24-jarige werper van de Los Angeles Dodgers kwam vorig jaar 25 keer in actie voor de club en wist 4 wedstrijden te redden. In de 25 wedstrijden had Jansen 41 slagmannen via ‘strike out’ uit gekregen en liet de Curaçaoënaar zijn tegenstanders maar twee punten scoren. De Dodgers hopen dit seizoen de play-offs te halen en rekenen op een grote bijdrage van Jansen.

Hensley Meulens
Andruw Jones heeft een paar keer met de Atlanta Braves in de World Series gespeeld, maar won nooit het kampioenschap. Het is Hensley Meulens vorig seizoen als coach wel gelukt. Meulens is de eerste Curaçaoënaar die in de Major League heeft gespeeld en debuteerde in 1991 op 23-jarige leeftijd bij de New York Yankees. Hij begon zijn carrière als coach in 2003 en ging vorig jaar in dienst als slagcoach bij de San Francisco Giants. De ploeg won op 1 november 2010 het kampioenschap door de Texas Rangers te verslaan. Meulens en de Giants beginnen hun titelverdediging vandaag tegen Jansen en de Dodgers.

1 reactie op “De Curaçaoënaars van MLB”

  1. Roger zit niet op de bank , Roger is naar AAA gestuurd