• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De U-19 rugbyselectie is dit weekend uitgenodigd voor een internationaal toernooi in Trinidad. De Curaçaose selectie krijgt te maken met verschillende lokale teams en teams van St. Lucia, Guyana en Tobago. Ook de senioren van Wara Wara zijn aanwezig bij dit toernooi.

Het toernooi is een belangrijke test voor de selectie, omdat er een andere uitnodiging voor de Regionale Rugby Sevens kampioenschappen ligt te wachten. Aan deze kampioenschappen nemen onder andere de landenteams van USA, Canda en Mexico deel.

Sterk en snel
De aanvoerder van de selectie, Torsten Pietersz, kijkt uit naar de ontmoetingen met de teams in Trinidad. “Ik weet dat deze spelers wekelijks hun competitie afdraaien op hoog niveau. Maar ik weet ook dat ik een zeer talentvol team heb. Misschien niet zo ervaren, maar wel sterk en snel.” De poulewedstrijden worden in de wijk gespeeld, op Marabella Recretional Ground. De finales worden gespeeld in het grote voetbalstadion Mannie Rahmjohn Stadium.

Wara Wara
Ook de senioren van Wara Wara nemen deel aan dit internationale toernooi. Zij zullen samen met twaalf andere teams strijden om de toernooioverwinning. Voor hen staat deelname voorop, maar ook is het een test om te kijken of ze zich kunnen meten met de teams in Trinidad. Hun tegenstand bestaat uit de Sevens kampioen Rainbow en het sterke team van Tobago. Beide teams worden zondag weer op Curaçaose bodem verwacht.

www.versgeperst.com