• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Blue Bay GolfCURAÇAO – Miguel Martinez heeft zaterdag de toeschouwers bij de vijfde editie van het Blue Bay Curaçao Invitational Pro-Am Golf Tournament een mooie show gegeven. De Venezolaanse golfprof brak het baanrecord van 65 slagen (-7) en won zijn tweede titel in drie jaar.

Martinez, die het toernooi in 2009 ook won, hield de Nederlandse Ralph Miller achter zich en is al klaar om zijn titel in 2012 te verdedigen. “Ik had nooit gedacht nog een kans te maken op de titel. Na 9 holes stond ik echter al 5 slagen onder de baan en wist toen dat alles nog mogelijk was. Het is een heerlijk gevoel om mijn tweede titel op Curaçao te pakken. Ik kan niet wachten om deze volgend jaar te verdedigen.”

Amateur kampioenschappen
Bij het Stroke Play amateurkampioenschap pakte ook een oud-winnaar de titel. Bij de mannen won Rick Adriaans en hij mag zich net als vorig jaar de beste amateurgolfer noemen. Bij de vrouwen was er een opvallende winnares, de pas 15-jarige Maria Victoria Torres. Torres: “Als nieuwe ambassadeur van Blue Bay Golf is dit een goede push om goed te blijven trainen en de golfsport op Curaçao verder onder de jongeren te promoten.”

Team Blue Bay I
De teamwedstrijden werden door Blue Bay I gewonnen. De ploeg van Sepp Koster, Richard Koster, Jerry Semper en Amerikaanse prof Michael Tobiassen klommen op de slotdag van het toernooi van de vierde naar de eerste plaats. “Vooral rond de greens van Blue Bay waren wij genadeloos”, reageerde Semper. “We speelden als een team en konden samen met onze professional op de juiste momenten toeslaan. De binnenkomst op de laatste hole was de slagroom op de taart.”

Geslaagd evenement
Toernooidirecteuren Rogier van der Meer en Daan Vos laten weten zeer te spreken te zijn over de verloop van het toernooi. “We kijken terug op een zeer geslaagd toernooi voor de sponsoren, amateurs en professionals”, aldus Van der Meer. “We zullen de komende maanden hard gaan werken om ook de zesde editie te laten groeien en waar mogelijk te verbeteren. Eén van de grote wensen is om alle golfbanen van Curacao te betrekken bij dit ‘Professional-Amateur’ toernooi.”

Curacao Sport - Miguel Martinez

Foto: Nummer twee Ralph Miller en winnaar Miguel Martinez

www.versgeperst.com