• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Muay Thai kickboxing team van de Curaçao Martial Arts Federation (CUMAFE) was zeer succesvol in Trinidad en Tobago afgelopen weekend. Drie van de vier vechters wisten de winst te pakken tijdens hun wedstrijd.

Trainer Edwin Baas vertelde zijn vechters dat ze in het buitenland zeer overtuigend moeten winnen en dat ze voor de knock-out moeten gaan. Dit omdat de jury bij een knock-out niet hoeft te beslissen. De jongens van CUMAFE hadden de boodschap kennelijk goed begrepen en waren zeer agressief tegen de nationale kampioenen van het gastland.

Goede resultaten
Kickboxers Joost Mulder en Jamal El Otmani gingen vanaf het begin vol in de aanval, met het gewenste gevolg als resultaat. Beiden wonnen hun wedstrijd in de tweede ronde. Raul Franciska koos ervoor om eerst aftastend te beginnen en ging vanaf de tweede ronde pas voluit. Ook bij hem resulteerde dit in winst, al was het één ronde later dan zijn ploeggenoten.

Justin Gogulski
Over de prestatie van Justin Gogulski, die als enige zijn wedstrijd verloor, was Baas zeer te spreken. “We moeten niet vergeten dat Justin pas 18 jaar is en dit keer tegen een zwaardere tegenstander vocht. Tijdens de wedstrijd werd Justin ook meerdere malen onreglementair geraakt, twee keer in het kruis en tweemaal een knie naar het hoofd. Justin toonde karakter om toch door te knokken, maar werd hierdoor wel uit zijn spel gehaald.”

www.versgeperst.com