• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Rachmil van LamoenCURAÇAO – Rachmil van Lamoen is voor de tweede achtereenvolgende keer als ‘Sporter van het jaar’ gekozen. Tijdens een ceremonie gisteravond van de Curaçaose Sport & Olympische Federatie kreeg het atletiektalent de ‘Kopa Bèto Adriana’ overhandigd wegens zijn goede prestaties vorig jaar.

Van Lamoen werd ook als beste mannelijke sporter gekozen. Bij de vrouwen werd de prijs door Vanessa Philbert (atletiek) gewonnen. Daarnaast werden een paar jonge sporters ook in het zonnetje gezet. In de jeugdcategorie werd Christopher de Windt (judo)  als Sporter van het jaar gekozen, Christine Dania (tafeltennis) kreeg de eer bij de jonge dames.

‘Team van het jaar’
Hubentut Fortuna-coach Marcelo Marceli (voetbal) werd uitgeroepen tot ‘Trainer van het jaar’ nadat hij Hubentut vorig seizoen naar een tweede achtereenvolgende titel leidde. De vrouwenploeg van Stakamahachi, die in februari het kampioenschap won, kreeg de ‘Team van het jaar’ prijs. Edsel Dimie (voetbal) mag zich de beste scheidsrechter noemen, Chadé Nercisio (zwemmen) de beste nieuwkomer. Het 8-jarige zwemtalent sloot 2010 af door drie zwemrecords (100 meter vrije-, 50 meter vlinder- en 50 meter borstslag) in haar leeftijdscategorie te verbeteren.

Prijzen en prestaties
Atletiektalenten Philbert en Van Lamoen werden vorig jaar ook door de Curaçaose Atletiek Bond (CAB) geëerd. Beide sporters wonnen de ‘Atleet van het jaar’ prijs in hun leeftijdscategorieën. Philbert vertegenwoordigde de Antillen in 2010 bij de Youth Olympics en eindigde als tiende op de 1000 meter. Van Lamoen won vorig jaar zilver op de 200 meter sprint tijdens de ‘Carifta Games’ op de Kaaimaneilanden.

www.versgeperst.com