• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Jemyma BetrianCURAÇAO – Jemyma Betrian is hard aan het voorbereiden op de Zomerspelen van 2012. De Curaçaose kickbokstopper, die zich nu volledig op boksen richt, wil een medaille winnen in Londen. De 20-jarige Betrian wil echter niet namens Nederland volgend jaar deelnemen, maar namens de Antillen.

In 2012 wordt er voor het eerst door vrouwen op de Spelen gebokst. De Curaçaoënaar werd onlangs door oud-olympisch kampioen Arnold Vanderlyde voor bondstrainingen uitgenodigd en daarna direct aan de Nederlandse selectie toegevoegd. Maar Betrian wil de Antillen op de Spelen vertegenwoordigen en dat huidige trainer Fred Royers haar blijft begeleiden. “Het is een gevoels- en een financiële kwestie”, verklaarde Royers tegenover de Gelderlander.

NAOC
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besloot op 13 januari om het Nederlands Antilliaans Olympic Commité (NAOC) niet meer te erkennen. Het NAOC wordt in juli officieel opgeheven, waardoor Betrian toch niet namens de Antillen kan uitkomen. Als het bokstalent de Spelen haalt, zal zij als een ‘onafhankelijk atleet’ moeten deelnemen. “We zullen de Antilliaanse atleten tot en met de Spelen helpen met hun voorbereiding”, verklaarde NAOC-directeur Remco Tevreden vorige week tegenover Versgeperst.com. “Het is alleen heel erg jammer dat ze niet namens de Antillen kunnen meedoen.”

Baas Sports
Betrian is momenteel op Curaçao, waar zij bij Baas Sports door Josephat Papie getraind wordt. De bokser begint in mei aan een WK-kwalificatietoernooi in Ecuador. Daar zal ze wel de Antillen vertegenwoordigen. Het is ook de vraag of Royers Betrian kan blijven begeleiden. “Jemyma wil graag dat ik haar blijf begeleiden, maar ik moet daar over nadenken. Ik zal dan geregeld naar Midden-Amerika moeten reizen en ik heb in Arnhem ook een bedrijf dat ik moet runnen.”

Golden Girl
Vorige maand won Betrian de ‘Mixfight Award’ voor beste vrouwelijke kickbokser dankzij haar succesvolle optredens in 2010. In januari won ze ook al de ‘Golden Girl Award’.

3 reacties op “Betrian kiest niet voor Nederland”

 1. Wel goed dat ze voor Curacao wilt uitkomen!! Als onafhankelijk atleet kan je Curacao ook promoten!

 2. @bo bob klad,
  de persoon in kwestie heeft helemaal niet beweerd voor de antillen te willen uitkomen, maar voor curaçao! maar als jij meent dat de persoon dom is dan ken ik er nog wel een paar hoor. dat betekent dat er nog vele ‘dommen’ rondhuppelen, want nog steeds hebben velen het over de antillen. sterker, de ned. antillen bestaat nog steeds in allerlei officiele info kanalen. laatst las ik nog in een bekend nederlands dagblad over de ned.antillen en echt niet over de ‘voormalige ned.antillen’! ga naar wikipedia, ook daar bestaat de nederl. antillen nog steeds. vorige week hoorde ik nog een nederlandse policus over ‘de ned. antillen’ spreken. blijkbaar moet men er nog aanwennen dat sinds 10-10-10 de ‘ned.antillen’ niet meer bestaat. maar de ‘antillen’ bestaat nog wel degelijk en zal blijven bestaan. wat ik eigenlijk wil zeggen is dat er kennelijk nog, gezien vanuit jouw perceptie, vele domme domme domme mensen bestaan die het eigenlijk hadden moet weten. je bent te snel met jouw oordeel Bob-bo.

 3. hoe kan ie nou voor de antillen willen uitkomen !!! die bestaan niet meer de antillen
  wat een dom dom dom dom persoon