• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Jong Holland - SithocCURAÇAO – Het was een drukke avond voor Mauricio Moreno tegen Sithoc. De Jong Holland-spits kreeg een gele kaart wegens kritiek op de scheidsrechter, was vaak boos op zijn ploeggenoten en ergerde zijn trainer door niet mee te verdedigen. De Colombiaan was gisteren uiteindelijk ook matchwinner.

In een leeg SDK-stadion stond gisteravond de topper tussen Sithoc en Jong Holland op het programma. Sithoc controleerde een groot deel van de wedstrijd, maar kwam telkens niet tot scoren. Jong Holland verdedigde goed, ging snel op de counter en had maar één kans nodig om de score te openen.

Individuele actie
Moreno speelde niet zijn beste wedstrijd van het seizoen. De spits stond telkens buitenspel en ergerde behalve zijn coach ook de Jong Holland-aanhang. Uiteindelijk liet hij zijn klasse met een individuele actie zien. In de 50ste minuut kwam de Colombiaan goed weg van zijn directe tegenstander en schoot de bal knap langs de sluitpost van Sithoc. De trainer en de fans konden hun frustraties even vergeten.

De nul houden
Zes minuten later kwam Jong Holland na een rode kaart met tien man te staan. De ploeg liet zien waarom zij één van de beste verdedigingen hebben en speelde de wedstrijd rustig uit. Dankzij de 1-0 overwinning wordt Jong Holland de nieuwe koploper van de Sekshon Pagá. Het team heeft maar 16 doelpunten in dertien wedstrijden gescoord en heeft die koppositie te danken aan die goede verdediging. In de laatste acht wedstrijden heeft de ploeg vijf keer de nul gehouden en hebben ze maar drie tegendoelpunten gekregen.

Puntenverlies
Sithoc laat voor de derde achtereenvolgende wedstrijd punten liggen en blijft op de vierde plaats. De ploeg komt 3 april weer in actie tegen Centro Dominguito. Op dezelfde dag treft Jong Holland Hubentut Fortuna. De competitie gaat zaterdag met twee wedstrijden verder: Centro Barber-Undeba en Jong Colombia-Vesta.

1 reactie op “Moreno leidt Jong Holland naar zege”

  1. Jong Holland ? Denk dan aan 11 kaaskoppen die achter een bal aanrennen, maar zie ik heb het helemaal fout, werk aan de winkel voor Wiels !