• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Nederlands Antilliaans Olympic Commité (NAOC) bestaat vandaag 80 jaar, maar de organisatie ziet geen reden om te vieren. “Er heerst hier geen feeststemming”, vertelt NAOC-directeur Remco Tevreden. “Over een paar maanden zijn we onze erkenning kwijt.”

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besloot op 13 januari om ons Olympisch Comité niet meer te erkennen. Volgens het IOC heeft het NAOC geen bestaansrecht meer, omdat de Antillen na 10-10-10 niet meer bestaan. Het NAOC wordt daarom in juli officieel opgeheven. “Het 80-jarig bestaan is op dit moment geen feest waard. Er val niks te vieren”, aldus Tevreden.

Begeleiding
Het NAOC mag Antilliaanse atleten de komende tijd nog wel begeleiden. Tevreden: “We hebben een vergadering gehad met het Internationaal Olympisch Comité in Zwitserland. Hier is besloten dat we onze sporters tot de Olympische Spelen in Londen (2012) kunnen begeleiden. Op dit moment is nog onduidelijk hoe de periode daarna zal verlopen. Daar moet nog een vervolggesprek over komen.”

Onafhankelijk
Volgens Tevreden zullen de atleten oktober bij de Pan Amerikaanse Spelen en bij de Zomerspelen van 2012 als ‘onafhankelijke atleten’ deelnemen. Het NAOC is momenteel Audi en Lianne Muller (taekwondo) aan het voorbereiden op de Pan Am Games. De broer en zus beginnen morgen met kwalificatiewedstrijden in Peru. Daarnaast gaat het Olympisch Comité ook boks-, zeil-, judo- en zwematleten helpen met het kwalificeren voor de Pan Am Games.

www.versgeperst.com