• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Muller naar PeruCURAÇAO – Audi en Lianne Muller beginnen morgen in Peru aan kwalificatiewedstrijden voor de Pan Amerikaanse Spelen. De taekwondotoppers zijn maandag samen met teamleider Dayenne Muller en masseur Richenele Eleonora naar Zuid-Amerika afgereisd.

Om te kwalificeren moeten de broer en zus bij de beste twaalf binnen hun respectievelijke categorieën eindigen. De taekwondotalenten worden sinds begin februari financieel ondersteund door het Nederlands Antilliaans Olympisch Comité (NAOC). Beide sporters konden daardoor aan een trainingskamp in Mexico deelnemen. Het kamp sloot aan op de U.S. Open kampioenschappen die van 17 tot en met 21 februari in Texas plaatsvonden. Lianne eindigde daar op de vierde plaats.

Onafhankelijk
“Taekwondo is niet de enige sport die ondersteuning krijgt in verband met de Pan Am Games” , zegt NAOC-directeur Remco Tevreden. “De boks-, zeil-, judo- en zwematleten krijgen ook hulp van ons. Het is alleen erg jammer dat onze sporters als ‘onafhankelijke atleten’ moeten deelnemen en niet namens de Antillen mee kunnen doen.” De Pan Amerikaanse Spelen worden in oktober in Guadalajara, Mexico gehouden.

Sporter van de maand
Audi werd in januari gekozen als ‘Sporter van de maand’. Zwemmer Chade Nersicio (zwemmen) en Centro Dominguito-spits Ramiro Griffith waren ook genomineerd. Vorige maand had Lianne minder geluk met haar nominatie. BMX’er Millard Petrona kreeg de eer als Sporter van de maand februari.

www.versgeperst.com