• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Enirahs MartinaCURAÇAO – De Curaçaose atleten die momenteel in Puerto Rico studeren hebben wederom goed gepresteerd. Enirahs Martina en Lie-Marvin Bonivacia, die beiden een beurs via atletiekclub Trupial hebben gekregen, waren in het afgelopen weekend van grote waarde voor Universidat Del Este.

Martina hielp haar estafetteploeg naar de tweede plaats op de 4 x 100 meter. De sprinter deed ook mee met de 1600 meter estafette en eindigde met haar team op de vierde plaats. Bonivacia vertegenwoordigde de universiteit bij drie verschillende estafettewedstrijden. Universidat Del Este werd tweede op de 1600 meter, derde op de 4 x 100 meter en vierde op de 4 x 400 meter. Bij de laatstgenoemde wedstrijd was Bonivacia het ‘anker’ van de ploeg, de sprinter die als laatste de stok krijgt.

Kwalificatiewedstrijden
De twee talenten gaan over twee weken deelnemen aan een aantal kwalificatiewedstrijden. Bij kwalificatie zullen Martina en Bonivacia hun universtiteit volgende maand bij een grote competitie vertegenwoordigen. Daarnaast maken de sprinters ook kans om namens Universidad Del Este mee te doen met de komende wereldkampioenschappen. Het evenement wordt van 9 tot en met 24 augustus in China gehouden.

Atleten van het jaar
Martina maakte vorig jaar deel uit van de ploeg die het nationale record van de vrouwen op de 4 x 100 meter estafette brak. December 2010 werd zij uitgeroepen tot ‘atleet van het jaar’ van Trupial. Ook Bonevacia kreeg deze titel, maar dan afkomstig van de Curaçaose Atletiek Bond.

www.versgeperst.com