• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Jürgen Locadia, spits van PSV A1AMSTERDAM – Jürgen Locadia heeft zijn debuut gemaakt bij Jong PSV. De 16-jarige spits, die normaal voor de A1 uitkomt, mocht invallen in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Jong Ajax.

In de 62e minuut was het moment daar voor de jonge Curaçaoënaar. Hij loste Josemar Makiavala af en mocht samen met Stef Nijland in de spits spelen. Op dat moment was de stand 1-1. Vier minuten voor tijd schoot Locadia’s ploeggenoot Jason Bordouxhe de Eindhovenaren naar de overwinning.

‘Volgende stap’
Locadia was zelf natuurlijk erg tevreden dat hij zijn debuut mocht maken. “Dit is weer een volgende stap in mijn proces. Ik ben hier blij mee”, aldus Jürgen. De verwachting is ook dat de spits aanstaande maandag tegen Jong Helmond Sport minuten gaat maken in het beloftenteam.

Nederlands Elftal onder 19
En na die wedstrijd moet hij zich haasten om in Amsterdam te komen, want daar moet hij zich melden bij het Nederlands Elftal onder 19. Met het nationale team speelt hij donderdag 24 maart in het Italiaanse Viterbo een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Italië. Stadio Communale Enrico Rocchi vormt het decor. Vijf dagen later, op dinsdag 29 maart, staat de wedstrijd tegen Engeland onder 19 op het programma. Voor dit duel staat Locadia op de reservelijst van spelers. Hij kan daar dus mogelijk ook voor opgeroepen worden door bondscoach Wim van Zwam.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G9JjsMtNoVs[/youtube]
Beelden: PSV TV

2 reacties op “Jürgen Locadia maakt debuut bij Jong PSV”

  1. Grappig.. waarom heb ik nooit wat gelezen of gehoord van Bonefacia die bij Ajax in de 2e speelt..

  2. Schijnt een goede voetballer te zijn. Scoort ook veel in de A1 volgens mij. Macha succes!