• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Hubentut Fortuna - UndebaCURAÇAO – Hubentut Fortuna had beter in Panama kunnen blijven. De ploeg kon gisteravond met een gelijkspel of overwinning de koppositie in de Sekshon Pagá overnemen. Uiteindelijk zakte de club op de ranglijst nadat Undeba voor de grootste stunt van het seizoen zorgde.

De Fortuna-aanhang verwachtte een gemakkelijke overwinning in het SDK-stadion. Undeba had nog geen wedstrijd gewonnen dit seizoen, terwijl de kampioenen ongeslagen aan de aftrap verschenen. “Niet bang zijn jongens, blijf aanvallen!”, riep een enthousiaste supporter vanaf de tribune. Na enkele minuten was het duidelijk dat de Undeba-spelers gehoor gaven aan de oproep en niet geïntimideerd waren door de uitstraling van Hubentut.

Agressief
Na 22 minuten werd het agressieve spel van Undeba beloond. Christopher Isenia tikte simpel in een mooie combinatie met een ploeggenoot. Iets later keek Hubentut bijna tegen een 2-0 achterstand aan. De Fortuna sluitpost een botsing geblesseerd op de grond, maar Undeba kon de bal niet in het doel krijgen. De kampioenen moesten bij rust 3-0 achterstaan, maar konden blij zijn dat Joven Albertus maar één keer gepasseerd was.

Wedstrijd beslist
In de tweede helft ging het niet veel beter voor de kampioenen. Everon Espacia kon zijn draai op het middenveld niet vinden, terwijl Eugene Martha zijn emoties niet kon controleren. In de 62ste minuut werd de achterstand eindelijk verdubbeld. Shurvey Delando schoot raak vanaf elf meter, waardoor Undeba een beter uitzicht kreeg op de eerste overwinning van het seizoen. Drie minuten later kon Hubentut echter wat spanning terugbrengen in de wedstrijd. De jongens van Seru Fortuna kregen een strafschop toegekend, maar Espacia schoot naast. De aanwezige fans wisten genoeg, de wedstrijd was beslist.

Naar de vierde plaats
Hubentut verliest voor de eerste keer dit seizoen en zakt naar de vierde plaats. Undeba mag voor het eerst een overwinning vieren, maar blijft nog altijd op de een-na-laatste positie. De wedstrijd werd gisteravond ingehaald omdat Hubentut in het weekend niet op tijd was teruggekeerd uit Panama. Hubentut – Vesta, de wedstrijd die gisteravond op het programma stond, wordt nu op 22 maart gespeeld. De competitie gaat zaterdag om 19.00 uur verder met de wedstrijd tussen Jong Holland en Victory Boys. Sithoc treft SUBT om 21.00 uur.

www.versgeperst.com