• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curaçao sport vurnon anitaCURAÇAO – Vurnon Anita heeft geen haast om een overstap naar de Spaanse of Franse competitie te maken. Málaga en Olympique Marseille willen de Curaçaose verdediger graag van Ajax overnemen, maar Anita blijft het liefst langer in dienst bij zijn Amsterdamse werkgever.

“Door op de training honderd procent te blijven geven, probeer ik steeds het ongelijk van de trainer aan te tonen; speelminuten te krijgen”, aldus Anita tegenover Voetbal International. “Daarnaast vind ik dat ik hier nog niet uitgeleerd ben. Ik zou graag eens een reeks willen neerzetten. Een seizoen lang.” De Curaçaoënaar doelde daarbij op het feit dat hij in januari zijn basisplaats was kwijtgeraakt toen Frank de Boer Martin Jol als trainer opvolgde.

Aflopend contract
Anita heeft zich inmiddels in de ploeg teruggespeeld en hoopt nu dat Ajax snel met hem om de tafel gaat zitten om zijn in 2011 aflopende contract te verlengen. Betere aanbiedingen van Málaga of Marseille zullen de 21-jarige verdediger waarschijnlijk nog niet overhalen om een overstap naar het buitenland te maken. “Dan denk ik toch dat ik hier nog langer blijf”, aldus de drievoudig international.

Spartak Moskou
De kans is groot dat Anita morgen in de basis staat bij het Europa League-duel met Spartak Moskou. Ajax moet in Rusland een 1-0 achterstand uit de heenwedstrijd zien goed te maken.

www.versgeperst.com