• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer troffen we speedmintonspeelster Franka Oosterwaal. Zij gaf afgelopen weekend demonstraties bij de gezondheidsbeurs.

Wat doe je hier?
“Ik geef Speedminton les op het strand van Jan Thiel. Speedminton is een sport die iedereen kan spelen, van 7 tot 70 jaar. Het is een prima manier om te sporten en het is tevens een prima work-out. Je kunt speedminton op iedere ondergrond spelen, bijvoorbeeld op het strand of in de wijk waar je woont op gras of beton. Ik geef speedmintonles op recreatieniveau en op prestatieniveau. Al snel kunnen de speedmintonspelers meedoen aan gezellige toernooien  die ik natuurlijk ook organiseer. Voor bedrijven heb ik speedmintonochtenden of -avonden georganiseerd.”

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
“Van beroep ben ik tenniscoach dus deze sport, die veel weg heeft van tennis, squash en badminton, was weer een hele nieuwe uitdaging. Het voordeel van speedminton is dat je niet speciaal naar een tennisbaan hoeft te gaan. Je kan speedminton overal spelen, zelfs als er veel wind is.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Ik coachte de jeugd van Nederland tijdens een internationaal toernooi. We hadden onderling een goede band opgebouwd en dit kwam tot uiting tijdens de wedstrijden, iedereen was elkaar aan het aanmoedigen. Ook hielp de jeugd elkaar met de voorbereidingen voor een wedstrijd. Aan het einde van het toernooi zijn we met zijn allen naar de film gegaan.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Mijn grote voorbeelden in de sport zijn de spelers uit de tijd van Tom Okker, omdat deze spelers niet de luxe kenden die de tegenwoordige spelers wel hebben. Begeleiding van fysiotherapeuten, artsen, sponsoren en trainingsfaciliteiten moest in die tijd zelf geregeld en betaald worden.”

Wat is je ultieme doel?
“Mijn doel is dat speedminton op heel Curaçao gespeeld wordt en de sport op scholen en in wijken geoefend gaat worden.”

Ook in Vers Zweet?
Ben jij ook zo met je sport bezig of ken je iemand die veel met sport doet? Laat het ons weten via ons tipformulier of via redactie@versgeperst.com

2 reacties op “Vers Zweet van speedmintonster Franka Oosterwaal”

  1. Super leuk stukje! Ik heb zelf ook speedminton gespeeld op het strand, het is een leuke sport. grtz angelique

  2. wat een leuk stukje zeg.

    ayo marcel