• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De U-19 selectie en Wara Wara Curaçao Rugbyclub speelden zaterdag een klein toernooi. Ook het bezoekende team van cruiseship ‘The World’ was van de partij. De wedstrijd werd gespeeld ter voorbereiding op het komende Rugby Sevens toernooi in Trinidad.

Tijdens de wedstrijd tussen Wara Wara en de selectie was de eerstgenoemde favoriet met sterke en ervaren spelers. Toch was het de selectie die het initiatief nam. Beide teams wisten voor de rust twee keer te scoren, ondanks dat Wara Wara in de verdediging niet goed georganiseerd was en de selectie veel sneller was. Na de rust wisten beide teams nog tweemaal te scoren via snelle uitvallen. De wedstrijd werd beslist met een gelijke stand van 20-20.

‘The World’
De tweede wedstrijd die de selectie speelde was tegen het team van cruiseship ‘The World’, waarvan de spelers voornamelijk uit Engeland en Zuid-Afrika kwamen. Deze ervaren spelers maakten direct na de start gebruik van een tactisch stevig spel en al snel stonden de gasten op 10-0 voorsprong.

Snelheid
Toch kwam de selectie na de rust op gang en liet zien dat ze genoeg snelheid bezit. De eindstand werd uiteindelijk 35-15 voor de U-19 selectie. Het bezoekende team van ‘The World’ was moe gestreden toen het vervolgens tegen Wara Wara het veld inkwam. Het was dan ook vooral dit laatstgenoemde team dat mooi en degelijk spel liet zien. De eindstand werd 40-10 voor Wara Wara.

www.versgeperst.com