• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Curaçaose wielerseizoen is gisteren geopend met de klassieker Oost-West. De roadrace was een eerste test voor een veelbelovende wegcompetitie en ook bij de mountainbikers werd goed mee gedaan. De organisatie van deze tocht was in handen van de Curaçaose Wielerbond.

De tocht startte om 7.30 uur bij de ingang van de Mijnmaatschappij te Nieuwpoort. Vanaf daar werd er onder meer over de weg naar Santa Rosa en over de rotonde Brievengat gereden. Bij Hato splitsten de mountainbikers en de racefietsers zich.

Ruggieri Pinedoe
De eerste groep ging verder over de vlakte van Hato, de racefietsers namen de asfaltweg richting het eindpunt Restaurant Jaanchies. De laatste kilometers vochten racefietsers Ruggieri Pinedoe (Pedal Pushers), Haime Perestrelo (Haime Pedal Pushers) en het jonge talent Kevin Serberie (Generation Next) om de eer. Pinedoe kwam uiteindelijk als eerste over de eindstreep.

Jonge deelnemers
Bij de mountainbikers verliep de splitsing en de rit via de vlakte goed. Vooral de prestaties van de jonge mountainbikers viel op. De 11-jarige Millard Petrona (onlangs genomineerd voor sportman van het jaar), zette samen met leeftijdgenoten Zifo Sulvaran en Diego Manuela een goede tocht neer. De drie talenten hebben het hele traject onder leiding van hun coach Fred Scheper en met hulp van Carina Romondt op tempo volledig afgerond.

www.versgeperst.com