• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Hubentut FortunaCURAÇAO – Wegens hevige regenval werden enkele wedstrijden dit seizoen in de Sekshon Pagá afgelast. Gistermiddag werd Hubentut Fortuna – Undeba afgelast, maar het had niet met regen te maken. Hubentut ging naar Panama om oefenwedstrijden te spelen en was niet op tijd teruggekeerd uit het buitenland.

Hubentut reisde vorige week maandag naar Panama af om daar gedurende de carnavalsperiode te trainen. De club zou gisteren weer op het eiland zijn, maar de vlucht werd op het laatste moment door de vliegtuigmaaschappij afgelast. Volgens Federashon di Futbol Kòrsou (FFK) is de club inmiddels weer op het eiland en gaat de wedstrijd woensdag tegen Vesta gewoon door. Het is nog niet bekend wanneer het duel tegen Undeba wordt ingehaald.

Barber haalt uit
Centro Barber is niet onbekend met afgelaste wedstrijden. De ploeg moest 24 februari tegen Jong Holland spelen, maar kreeg geen medewerking van Moeder Natuur. Barber heeft daarna bijna drie weken moeten wachten om weer in actie te komen. Zaterdagavond haalde de club fors uit tegen hekkensluiter Jong Colombia. Luis Cassiani (2x), Jazir Vergara en Ruben Eisden scoorden namens de Antilliaanse kampioenen in de 4-1 gewonnen wedstrijd.

Sithoc laat punten liggen
Zaterdagavond stond Vesta – Sithoc ook op het programma. Vesta, die momenteel op de zesde en laatste play-off plaats staat, speelde een sterke wedstrijd tegen nummer drie Sithoc. Uiteindelijk was het Sepulveda die een punt redde voor Sithoc. Dankzij het gelijkspel komt Sithoc op 22 punten, evenveel als Hubentut Fortuna. Hubentut heeft echter één wedstrijd minder gespeeld.

Victory Boys ontsnapt
De derde en laatste wedstrijd van het weekend was de ontmoeting tussen Victory Boys en SUBT. David Bradley schoot raak vanaf elf meter en bracht SUBT op een 1-0 voorsprong. Even later bracht Luigino Hoyer de ploegen op gelijke hoogte. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Victory Boys een strafschop toegekend. Hoyer miste vanaf de stip, maar de rebound werd door Shuresly Martina ingetikt. Victory Boys won de wedstrijd met 2-1 en staat nu op gelijke hoogte met SUBT (beide 11 punten).

Curaçaose voetbalcompetitie
De Curaçaose voetbalcompetitie gaat morgenavond om 20.45 uur verder met de inhaalwedstrijd tussen Barber en Jong Holland. Vesta treft Hubentut woensdag op hetzelfde tijdstip in het SDK-stadion.

www.versgeperst.com