• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sports - Centro Dominguito - Jong HollandCURAÇAO – Jong Holland heeft vanavond een einde gemaakt aan de ongeslagen reeks van Centro Dominguito. De koploper ging in het SDK-stadion dankzij een prachtige vrije trap met 1-0 onderuit. Het was de eerste nederlaag voor Dominguito sinds november 2010.

Centro Dominguito domineerde de eerste helft, maar kon enkele grote kansen niet benutten. De ploeg speelde mooi combinatiespel en zette de verdediging van Jong Colombia telkens onder druk met goede aanvallen over de flanken. De Dominguito fans waren ervan overtuigd dat hun ploeg op weg was naar nog een indrukwekkende zege in de Sekshon Pagá. De tweede helft verliep echter heel anders dan verwacht.

Wedstrijd gestaakt
In de 55ste minuut was het Jong Holland die als eerste scoorde. Bryan Anastacia krulde een vrije trap prachtig langs de Dominguito doelman, tot grote verbazing van het publiek. Twee minuten later stonden de toeschouwers weer versteld te kijken. Scheidsrechter Chance had de wedstrijd gestaakt en liep samen met zijn assistenten het veld af.

Beledigende spreekkoren
Na enkele minuten werd het duidelijk dat Chance het duel wegens beledigende spreekkoren had gestaakt. Niemand begreep waarom de scheidsrechter dit had besloten, omdat er tot op dat moment een goede sfeer in het stadion hing. Na een onderbreking van 8 minuten kwam Chance het veld weer op.

Curacao Sport - Ramiro Griffith - Centro Dominguito

Dominguito spits Ramiro Griffith vraagt het publiek om rustig te blijven

Oproep
Volgens de stadionspeaker kon de wedstrijd weer hervat worden, maar de fans moesten de scheidsrechter niet meer te beledigen. De goede sfeer was ineens weg en de beledigende spreekkoren, die er eerst niet waren, gingen van start. Opvallend is dat Chance vorige week zwaar werd beledigd in de wedstrijd tussen Hubentut Fortuna en Jong Colombia, maar het duel toen niet staakte.

Hervatting
Na de hervatting kreeg Dominguito nog enkele goede kansen, maar de sluitpost van Jong Holland greep telkens goed in. De gelijkmaker leek in de 81ste minuut te komen, maar de bal werd door een Jong Holland verdediger van de lijn gehaald. Drie minuten later kreeg een Centro Dominguito speler rood wegens een elleboogstoot, waardoor de wedstrijd min of meer beslist was. De ontevreden Centro Dominguito fans liepen snel naar de uitgang, nog steeds woedend op de scheidsrechter.

Nieuwe koploper?
Centro Dominguito kan zaterdagavond de nummer één positie van de Sekshon Pagá kwijtraken. Nummer drie Sithoc, die twee punten minder heeft dan Dominguito, neemt het dan op tegen Vesta. Zaterdagavond staat Centro Barber-Jong Colombia ook op het programma. Zondag neemt nummer twee Hubentut Fortuna het op tegen Undeba en treft SUBT Victory Boys.

1 reactie op “Jong Holland wint beladen duel”

  1. het was weer eens een beladen wedstrijd. geweldig onze competitie!