• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Dennis van den BergCURAÇAO – De Curaçaose zeiler Dennis van den Berg heeft tijdens de Midwinter East Regatta in de Verenigde Staten een knappe prestatie geleverd. De 18-jarige Van den Berg wist zich als veertiende te plaatsen in het algemeen klassement.

Aan de Midwinter East Regatta in Clearwater (Florida) deden in totaal 195 zeilers uit zestien verschillende landen mee. In de Laser Radial klasse streden ruim honderd zeilers om de titel. Onder de deelnemers waren diverse Olympische zeilers die dit evenement als een mogelijkheid zagen om te bepalen waar ze in het traject richting de Spelen staan. Dankzij de goede omstandigheden in Clearwater werden acht van de tien wedstrijden gezeild.

Vroege start
Van den Berg ging de eerste dag goed van start en eindigde op de zevende plaats. In de twee race sloeg hij om en verloor daardoor veel plaatsen. De volgende dag nam de zeiler te veel risico’s bij de start, waardoor hij gediskwalificeerd werd vanwege een te vroege start. De laatste dag kwam de zeiler terug door twee keer derde te worden, wat uiteindelijke resulteerde in een veertiende plek in het algemeen klassement.

Olympische clinic
Vooraf aan het evenement deed Van den Berg mee an een Olympische clinic met topcoach Leandro Spina. De coach was tijdens de clinic al onder de indruk van de vorderingen van de laserzeiler. De talent reist de komende maanden naar Frankrijk om daar te trainen. Hierna begint hij naast zijn studie fysiotherapie aan een intensief wedstrijdprogramma, dat veelal in Europa gezeild wordt.

www.versgeperst.com