• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze keer met voetballer Daniel van Hees. Hij loopt momenteel stage op Curaçao en wil later voetbalcoach worden.

Wat doe je hier?
“Ik ben beachvoetbal aan het spelen bij Cas Abou Beach. Mijn huisgenoot en ik zijn één tegen één aan het spelen. We gebruiken strandstoelen als doelen en hebben met onze voeten een veldje in het zand gemaakt.”

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
“Ik was vijf jaar oud toen ik op een plein in Nijmegen met de grote jongens begon te voetballen. Een paar jaar later ging ik bij VV Union spelen. In totaal heb ik zeven jaar bij de club gespeeld, van mijn 9de tot mijn 16de. Bij Union speelde ik meestal rechtsback of rechtshalf.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Toen wij het D2-kampioenschap wonnen. We kregen een mooie beker overhandigd en alle spelers kregen ook een medaille. Daarnaast had onze trainer voor een hele lekkere taart gezorgd. Ik was toen 12 jaar, dus die taart had wel indruk op mij gemaakt.”

Wie is grootste voorbeeld in de sport?
“Ik vind Edgar Davids zo’n geweldige speler. Hij geeft altijd 100 procent, gaat er helemaal voor en heeft een ongelovige werklust. Daarnaast was ik vroeger ook een grote fan van Boudewijn Zenden, vooral toen hij bij PSV en Barcelona speelde. Hij is een goede linksbuiten.”

Wat wil je bereiken?
“Als ik kinderen in de toekomst krijg en zij gaan voetballen, dan zou ik graag hun jeugdploeg willen coachen. Dat lijkt mij echt heel leuk. Ik blijf dan betrokken bij hun activiteiten en we krijgen de kans om samen leuke dingen te doen.”

 

Ook in Vers Zweet?
Ben jij ook zo met je sport bezig of ken je iemand die veel met sport doet? Laat het ons weten via ons tipformulier of via redactie@versgeperst.com.

www.versgeperst.com