• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curaçao sport vurnon anitaCURAÇAO – Vurnon Anita pikte gisteren een doelpuntje mee in de 4-0 gewonnen wedstrijd van Ajax tegen AZ. Belangrijker nog, de Curaçaose verdediger heeft zich dankzij zijn goede vorm volgens trainer Frank de Boer weer in de ploeg gespeeld.

“Ik kijk van wedstrijd tot wedstrijd”, vertelde De Boer het ANP. “Maar het is niet zo dat Anita donderdag tegen Spartak Moskou niet kan spelen. Vurnon heeft het de laatste weken op meerdere posities erg goed gedaan. Hij heeft zich in de ploeg gevoetbald.”

Controlerende middenvelder
Anita kreeg de voorkeur als controlerende middenvelder boven Eyong Enoh. De Curaçaoënaar scoorde de 4-0 in de 88ste minuut na een mooie combinatie met spits Dario Cvitanich. Het was zijn derde doelpunt dit seizoen voor de Amsterdamse club.

Wederom een kans
De Boer liet in januari weten dat Anita zijn basisplaats kwijt was geraakt. “Anita is voor mij voorlopig geen linksback. Ik wil iemand die goed met links kan passen”, reageerde de oefenmeerster. Maar dankzij blessures en het vertrek van Urby Emmanuelson naar AC Milaan kreeg Anita de kans om zich op andere posities te bewijzen.

Aantal wedstrijden
De 21-jarige verdediger is in 23 van 26 wedstrijden van Ajax in actie gekomen. Alleen Maarten Stekelenburg (26), Gregory van der Wiel (25), Jan Vertongen (25), Miralem Sulejmani (24) en Siem de Jong (24) hebben  dit seizoen meer wedstrijden gespeeld.

www.versgeperst.com