• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sports - voetbal - Hubentut Fortuna Jong ColombiaCURAÇAO – Hubentut Fortuna heeft gisteravond in de strijd om de koppositie in de Curaçaose voetbalcompetitie bijna kostbaar puntverlies geleden. De ploeg ontsnapte met 2-1 overwinning tegen Jong Colombia, die het laatste half uur met tien man speelde.

Colombia ging in de eerste helft brutaal in de aanval, maar de sterk spelende Eugene Martha greep telkens goed in voor Hubentut. Een paar minuten voor rust lieten de jongens van Jong Colombia echter zien waarom ze op de laatste plaats staan. In de 43ste minuut nam Hubentut een snelle hoekschop terwijl de verdedigers van Jong Colombia niet opletten. Uitblinker Everon Espacia had alle tijd en ruimte om het strafschopgebied in te rennen en de doelman met een laag schot te passeren.

Gemakkelijke zege
In de tweede helft leek het alsof de kampioenen uit Seru Fortuna op weg waren naar een gemakkelijke zege. Scheidsrechter Chance stuurde een Colombia-verdediger in de 58ste minuut met een tweede gele kaart van het veld. Vijf minuten later keken de jongens van Boca Sami tegen een 2-0 achterstand aan. Na een snelle counter stond spelmaker Espacia alleen voor de doelman. De vedette bleef koel en liet de doelman wederom kansloos.

Sfeer
Na het tweede doelpunt begon de sfeer in het SDK-stadion te verslechteren. De Jong Colombia fans waren niet blij met het optreden van Chance, waarna de beledigende spreekkoren begonnen. Eén Colombia supporter probeerde zelfs het veld op te gaan om Chance persoonlijk aan te spreken. De supporters van Boca Sami waren van mening dat Chance, een trainer bij CVV Willemstad, tegen Jong Colombia was. Inter Willemstad staat momenteel aan kop van de tweede divisie en lijkt op weg te zijn naar een promotie/degradatie-duel tegen hekkensluiter Colombia. “Willemstad gaat niet promoveren Chance!”, schreeuwden de boze Boca fans.

Opzettelijk hands
Fortuna kreeg nog enkele goede kansen om hun voorsprong te vergroten, maar de aanvallers gingen slordig om met de kansen. Een paar minuten voor het eind van de wedstrijd moest Chance nog een rode kaart uitdelen, maar tot verbazing van de spelers en toeschouwers gebeurde dit niet. De Jong Colombia doelman werd gepasseerd en maakte opzettelijk hands buiten het strafschop gebied. De sluitpost kreeg slechts geel en de stand bleef 2-0 in het voordeel van Hubentut.

Strafschop
In de laatste minuut werd Colombia speler Otis Clemencia onderuit gehaald in het strafschop gebied. Chance kende een strafschop toe, welke door Clemencia zelf werd benut. De Jong Colombia fans hoopten nog op een gelijkmaker in de extra tijd, maar een laatste vrije trap ging hoog over het doel. Hubentut Fortuna ontsnapte met een 2-1 overwinning, waarna de spreekkoren richting de scheidsrechter weer verder gingen.

Ongeslagen
Hubentut stijgt dankzij de overwinning naar de tweede plaats en is nog steeds de enige ongeslagen ploeg in de competitie. Jong Colombia daarentegen wacht nog steeds op de eerste overwinning. De Sekshon Pagá gaat volgende week donderdag verder met de wedstrijd tussen Centro Dominguito en Jong Holland.

www.versgeperst.com