• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Jong Colombia werd op 13 februari met 5-0 afgetroefd door SUBT. Het is tot nu toe de grootste overwinning van het seizoen in de Sekshon Pagá. Het record kan vanavond verbroken worden wanneer Hubentut Fortuna Jong Colombia in het SDK-stadion treft.

Regerend kampioen Fortuna heeft dit seizoen de meeste doelpunten gescoord (21). Hekkensluiter Colombia heeft statistisch gezien, met 20 tegendoelpunten, de slechtste verdediging van alle clubs in de Curaçaose voetbalcompetitie. Vanavond ontmoeten de ploegen elkaar voor de tweede keer dit seizoen. Hubentut won de eerste wedstrijd overtuigend met 4-1 dankzij doelpunten van Lisandro Trenidad (2x), Everon Espacia en Franklin Oliara.

Gevaarlijke aanvallers
Jongens zoals Espacia, Trenidad en Benjamin Martha geven Hubentut een levensgevaarlijke aanval. De Fortuna spitsen zijn goed op dreef dit seizoen en hebben vaak hun individuele klasse laten zien. Zo hadden de verdedigers van Victory Boys (4-1), SUBT (3-1) en Undeba (3-0) geen oplossing voor de voorhoede van Fortuna.

De nul houden
Jong Colombia fans hopen ongetwijfeld op een herhaling van vorige week maandag. De degradatiekandidaat wist toen de nul tegen koploper Centro Dominguito en topscorer Ramiro Griffith te houden.  Het duel begint vanavond om 20.45 uur in het SDK. Volgende week donderdag staat Jong Holland-Centro Dominguito op het programma.

www.versgeperst.com