• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Vers zweet van pitcher Shurela MerkiesJonge sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze elke maandag van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze week met basketballer Jamiro Martien. “Ik ben begonnen met basketbal door youtube.”


paspoort-jamiro-martien-9.jpg
Wat doe je hier?
“Dit is een basketbalclinic die wordt gegeven door de Curaçaose Basketball Federatie. Dit is eigenlijk de aftrap van het Curaçao International Masters Toumament. Ik doe mee omdat ik hier sowieso al elke maandagavond train met mijn club Lettenman.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Toen ik 11 jaar oud was keek ik naar filmpjes van AND1 op youtube. Hier keek ik naar jongens die allemaal trucjes en moves lieten zien met Streetball. Ik woonde toen nog in Nederland en op mijn 12e begon ik met trainen bij de trainer van Landstede, een basketbalclub in Zwolle. Op mijn 14e kwam ik naar Curaçao en sindsdien train ik bijna elke maandag, dinsdag en woensdag.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Dat was toen ik voor het eerst een three pointer maakte. Ik kon toen nog helemaal niet goed basketballen, maar iedereen langs de kant stond te klappen en ze schreeuwden allemaal mijn naam. Ik kon het toen echt niet geloven.”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Natuurlijk Michael Jordan, maar ik vind Allen Iverson ook heel erg goed. Hij gaat al heel lang mee en speelde meer dan tien jaar bij de Philadelphia 76ers. Hij is vooral bekend om zijn crossovers. Hij maakt een crossover ook altijd af met een punt, en dat vind ik zo leuk aan hem .”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Ik wil wel graag ver doorgroeien binnen basketbal, maar daarvoor zal ik toch echt naar Nederland of Amerika moeten gaan, want op Curaçao is basketbal niet zo groot. Misschien dat ik over een paar jaar naar het buitenland ga om te studeren, dus dan zou ik daar ook kunnen gaan basketballen.”

3 reacties op “Vers zweet van basketballer Jamiro Martien”

  1. hey hey papi jamiro keep on the good work. im with you!!!!!

  2. Jamirooooo kk hippp(H)

  3. Jaaaaaaaa Jamiro gaat beroemd worden(H)