• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Sekshon Paga voetbal - Centro Dominguito vs Jong HollandCURAÇAO – De laatste wedstrijd van de promé buèlta behoorde een gemakkelijke overwinning te zijn voor Centro Dominguito. Het duel had uiteindelijk meer harde overtredingen dan schoten op doel en Dominguito kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen hekkensluiter Jong Colombia.

Dominguito kreeg na ruim tien minuten de beste kans van de wedstrijd. Topscorer Ramiro Griffith schoot naast nadat zijn ploeggenoot de paal raakte. Centro ging daarna slordig om met de kansen die gecreëerd werden, waardoor de doelman van Jong Colombia niet veel hoefde in te grijpen.

Fanatieke aanhang
Jong Colombia, die dit seizoen nog steeds geen wedstrijd heeft gewonnen, liet zich niet intimideren door Dominguito. Colombia had enkele goede mogelijkheden, maar het werd snel duidelijk waarom de ploeg slechts drie doelpunten in negen wedstrijden heeft gescoord. De fanatieke Jong Colombia fans zongen de spelers toe en hoopten op een grote stunt, maar moesten uiteindelijk blij zijn met het gelijkspel.

Beladen duel
De wedstrijd tussen de koploper en de hekkensluiter was een beladen duel, vol met kaarten, harde overtredingen en frustraties. Het onderonsje liep gedurende de laatste twintig minuten een aantel keren bijna uit de hand. De scheidsrechter en zijn assistenten moesten telkens ingrijpen om ruziënde spelers uit elkaar te houden. Een Jong Colombia speler moest zelfs gewisseld worden omdat hij zijn directe tegenstander aan het uitschelden was en geen aandacht meer had voor de wedstrijd.

Degradatie
Dankzij het gelijkspel neemt Centro Dominguito weer de koppositie over in de Sekshon Pagá. Jong Colombia wacht nog steeds op de eerste overwinning, maar pakt wel een belangrijke punt in de strijd tegen degradatie. Donderdag begint de tweede ronde van de competitie met de wedstrijd tussen Centro Barber en Jong Holland. Alle clubs spelen nog negen wedstrijden, waarna de ‘Kaya 6′ play-offs 12 mei van start gaan.

www.versgeperst.com