• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Rugbywedstrijd Wara wara tegen de studentenCURAÇAO – De sportstudenten van het College of the Dutch Caribbean kregen vrijdag een pittige rugbyles van Eric Voet, hoofd opleidingen van de Nederlandse Rugby Bond. De studenten leerden de sport kennen, evenals verschillende manieren van coaching.

De Curaçao Rugby Federatie heeft het druk deze dagen. Het eigen personeel wordt bijgeschoold, zodat ze straks zelf op scholen verantwoorde rugbylessen kan geven. Ook de spelers van Rugby Club Wara Wara krijgen een cursus aangeboden. De spelers verdiepen zich in het spel en kunnen na de cursus zelf coach worden.

Zelfsdiscipline
Malcolm Pieternella van de Curaçaose Rugby Federatie: “Rugby is nieuw voor Curaçao en dus ook de regels en de oefenvormen die daarbij horen.” Pieternella vervolgt: “Rugby is goed voor jongeren. Ze maken kennis met een leuke sport en het bouwt karakter. Rugby is een stevige contactsport en het is erg moeilijk als je geen zelfdiscipline hebt.”

1 reactie op “Studenten krijgen rugbyles”

  1. De sportstudenten van het College of the Dutch Caribbean. Nou breekt mijn klo, oh nee mijn alpagata. R O S A L I A waar blijf je, dit is toch ook voor jou “zum kotsen” Dutch College en dat op Curaçao. Meteen een quickscan laten uitvoeren op de leiding van dit Dutch College. Wie weet krijg je er een punt bij van Wiels. Na de verliespunten van afgelopen weken is dat altijd wel weer meegenomen.