• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VoetbalCURAÇAO – Het lijkt alsof we elke week een nieuwe koploper hebben in de Sekshon Pagá. Sithoc, Hubentut Fortuna, Jong Holland en Centro Dominguito hebben allemaal op nummer één gestaan en na afgelopen weekend was er weer verandering aan kop van de Curaçaose voetbalcompetitie.

Hubentut Fortuna nam de koppositie over door Undeba met 3-0 te verslaan. Benjamin Martha scoorde twee keer en heeft nu zeven treffers achter zijn naam staan. Everon Espacia maakte het derde doelpunt voor de kampioenen uit Seru Fortuna. Hubentut eindigt de ‘promé buèlta’ (eerste ronde) daarmee als de enige ongeslagen ploeg.

Mirco Colina Jr.
Jong Holland stond vorige week aan kop van de Sekshon Pagá, maar de ploeg verloor gisteravond met 1-0 van Sithoc en zakte naar de vierde plaats. Mirco Colina Jr. besliste het duel in de 28ste minuut en bezorgde Sithoc drie belangrijke punten. De club uit Mahuma staat nu op de derde plaats, één punt achter Hubentut.

Barber verslaat Victory Boys
Vrijdagavond stonden er twee wedstrijden op het programma. In de eerste wedstrijd bleven Vesta en SUBT steken op 1-1. Andres Manuel was trefzeker voor SUBT, John Sanchez scoorde voor Vesta. De tweede wedstrijd van de avond was Centro Barber tegen Victory Boys. Barber won met 3-1 dankzij doelpunten van Edgar Cassiani, Oscar Molina en Jonathan Geertruida. Charelton Dorothea pikte een doelpuntje mee voor Victory Boys.

Promé buèlta
De laatste wedstrijd van de promé buèlta wordt vanavond gespeeld. Centro Dominguito neemt het om 20.30uur in het SDK-stadion op tegen hekkensluiter Jong Colombia. Dominguito staat momenteel op de tweede plaats en kan met een gelijkspel of overwinning de koppositie weer overnemen van Hubentut Fortuna. Colombia heeft dit seizoen nog geen enkele wedstrijd gewonnen en heeft maar één punt uit acht wedstrijden. De tweede ronde van de Sekshon Pagá gaat donderdag verder met de wedstrijd tussen Centro Barber en Jong Holland.

www.versgeperst.com