• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Vurnon AnitaCURAÇAO – Trainer Frank de Boer liet vorige maand weten dat Vurnon Anita zijn basisplaats bij Ajax kwijt is. De rechtsbenige Anita werd ineens de derde optie als linksback. Maar blessures, schorsingen en het vertrek van Urby Emanuelson naar AC Milan zorgen ervoor dat Anita toch wel speelminuten krijgt.

Vandaag stond de 21-jarige Curaçaoënaar als vervanger van Daley Blind in de basis tegen VVV-Venlo. Blind viel donderdag met een kramp uit in de Europa League wedstrijd tegen Anderlecht. Vorige week stond Anita ook in de basis tegen Roda JC. Hij verving rechtsback Gregory van der Wiel, die de wedstrijd wegens schorsing miste.

Doelpuntje meegepikt
Drie weken geleden gaf De Boer Anita een kans op het middenveld. In de 3-0 gewonnen uitwedstrijd tegen NAC begon de verdediger rechts op het middenveld. In de wedstrijden tegen Anderlecht en de Graafschap was er geen basisplaats voor Anita, maar hij mocht wel invallen. In de 4-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen NAC bekroonde Anita zijn invalbeurt zelfs met een doelpunt.

‘Bewezen dat hij het kan’
“Natuurlijk is Vurnon Anita een optie op linksback”, vertelde De Boer volgens Soccernews.nl. “Ik heb eerder gezegd dat ik liever een linkspoot op die plek heb, omdat een rechtsbenige speler veel naar binnen komt. Maar als ik niks anders heb, kan ik zeker voor Vurnon kiezen. Hij heeft in het verleden bewezen dat hij dat heel goed kan.”

Reserverol Fer
Anita’s goede vriend Leroy Fer moest vandaag weer op de bank beginnen bij Feyenoord. De Curaçaose middenvelder mocht de laatste zeven minuten meespelen in het duel tegen ADO Den Haag (2-2). Fer liep in oktober een knieblessure op en lijkt nog niet helemaal te zijn hersteld van de kwetsuur.

www.versgeperst.com