• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - CuBaFe basketbalcompetitieCURAÇAO – De lokale basketbalcompetitie werd gistergavond voortgezet met de wedstrijd tussen de Montaña Spartans en Bach & Master. Zaterdag stonden er twee duels op het programma. De Curaçao Bandits namen het op tegen de Willemstad Warriors 1, daarna volgden de Spartans en de Curaçao Trotters 1.

De Spartans, die het seizoen sterk zijn begonnen, hadden gisteravond een moeilijke wedstrijd tegen Bach & Master. Bij de rust hadden beide ploegen 36 punten, maar in de tweede helft begonnen de Spartans langzaam de wedstrijd te controleren. Uiteindelijk won Montaña met een score van 71-62. Xendrich Arnold was met 22 punten weer de topscorer bij de Spartans.

Thierry Goeloe
Het publiek kon zaterdag erg genieten van de aantrekkelijke wedstrijd tussen de Bandits en Warriors 1. De Warriors domineerden een groot deel van de ontmoeting, maar uiteindelijk lieten de Bandits zien waarom zij de laatste drie kampioenschappen hebben gewonnen. Thierry Goeloe speelde sterk gedurende de laatste vier minuten en leidde zijn ploeg naar een 53-40 overwinning.

Competitie morgen verder
In de tweede wedstrijd hadden de Spartans geen kind aan de Trotters 1. De Trotters begonnen het onderonsje goed, maar Montaña was veel te sterk op de aanval. De Spartans wonnen 84-54, mede dankzij 25 punten van Arnold. Morgenavond gaat de competitie verder in de Niels Liberia sportzaal met de wedstrijd tussen Curaçao Bandits en de Willemstad Warriors 2.

Officiële opening
Het CuBaFe Banco di Caribe kampioenschap is 28 januari van start gegaan met de wedstrijd tussen de Bandits en de Spartans. De Spartans versloegen de regerend kampioenen met een score van 64-43. Premier Gerrit Schotte was aanwezig bij de officiële opening van het seizoen en benadrukte het belang van sport in het dagelijkse leven. Enkele oud-spelers werden ook toegelaten tot de ‘Hall of Fame’ van de Curacaose Basketbal Federatie. Voor meer informatie over de CuBaFe kampioenschappen kun je kijken op www.curacaogameday.com.

Curacao Sport - Schotte CuBaFeFoto: Premier Schotte (r) bij de opening van de CuBaFe basketbalkampioenschappen

www.versgeperst.com