• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - HonkbalCURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft afgelopen weekend een ontmoeting gehad met Steve Swindal en Jennifer Steinbrenner, de eigenaren van de New York Yankees. Tijdens de bijeenkomst werd vastgesteld dat ons eiland in maart bezoek krijgt van een belangrijk persoon binnen de sportwereld.

Het is nog niet bekend wie in de eerste week van maart naar Curaçao komt, maar een woordvoerder van de overheid liet weten dat er binnenkort meer informatie beschikbaar zal zijn. Steinbrenner en Swindal vertelden daarnaast dat Curaçao het vierde belangrijkste land ter wereld is als het gaat om het produceren van profhonkbalspelers.

Mariekson Gregorius
Het drietal sprak ook over Mariekson Gregorius, momenteel één van onze grootste honkbaltalenten. De 20-jarige Gregorius begon zijn carrière op Curaçao bij de Santa Maria Pirates en tekende daarna een profcontract in de Verenigde Staten bij de Cincinnati Reds. Gregorius speelde gedurende de afgelopen wintermaanden in de Australische competitie om scherp te blijven. Daar won hij de ‘Gold Glove’ en werd hij uitgeroepen tot de beste verdedigende shortstop.

Andruw Jones
De New York Yankees hebben de World Series (Amerikaanse honkbalkampioenschap) al 27 keer gewonnen en zijn ongetwijfeld de grootste honkbalclub ter wereld. Een paar weken geleden tekende Andruw Jones een contract voor twee miljoen dollar bij de club uit de Bronx. De 33-jarige Jones wordt daarmee de tweede Curaçaoënaar die voor de Yankees uitkomt. Hensley Meulens stond tussen 1989 en 1993 al onder contract bij de ‘Bronx Bombers’.

1 reactie op “Schotte ontmoet eigenaren Yankees”

  1. Heeft dhr. Schotte geen urgentere zaken te regelen????