• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Javier MartinaCURAÇAO – Eindelijk weer eens goed nieuws voor Javier Martina. De op Curaçao geboren aanvaller heeft in het Canadese FC Toronto een nieuwe werkgever gevonden. Toronto is de club van de Nederlandse coach Aron Winter. Toen Winter hem een maand geleden belde, hoefde Martina niet lang na te denken.

“Aron zei er wel gelijk bij ‘denk er goed over na’. Ik heb al zoveel meegemaakt. Als er dan eindelijk een trainer is die het wél in je ziet, hoef je eigenlijk niet na te denken”, reageert de opgeluchte Martina. Twee weken geleden kreeg hij tijdens een trainingskamp in Turkije de kans om zich te bewijzen. “Ik had al snel een heel goed gevoel. Ik speelde lekker en er was vanaf het eerste moment een goede klik met mijn ploeggenoten.”

Contract
Deze week nog vliegt Martina naar Toronto om de verbintenis te ondertekenen. De oud-Ajacied gaat bij de club uit de Major League Soccer (MLS) een contract tekenen voor één jaar, met een optie tot verlenging. Martina heeft nog even tijd om te wennen. De MLS, de hoogste voetbalcompetitie van de Verenigde Staten en Canada, begint op 19 maart.

Veel pech
Martina zat ruim een jaar zonder club. In januari vorig jaar werd hij door Ajax verhuurd aan HFC Haarlem. Anderhalve week later werd de club failliet verklaard. Zijn aflopende contract bij Ajax werd vervolgens niet verlengd. In de winterstop liep de 23-jarige aanvaller nog stage bij Willem II, maar daar werd de pechvogel afgekeurd vanwege een te hoog vetpercentage. Dat was volgens de hoofdrolspeler zelf vooral het gevolg van een zware kruisbandblessure waarvoor hij acht maanden moest revalideren.

www.versgeperst.com