• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer troffen we Karien de Haan. Zij is sinds september op Curaçao en een actieve kitesurfster.

Wat doe je hier:
“Dit is dé kitesurfspot op Curaçao. Het is bovendien heel gezellig, alle kiters komen hier en iedereen is sociaal tegen elkaar. We helpen elkaar en sinds kort zijn er steeds meer vrouwelijke kiters te vinden. Sinds januari is de wind weer goed en kan ik weer kiten. Ik probeer dus ieder weekend wel een keer het water op te gaan.”

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
“Ik ging anderhalf jaar geleden naar Brazilie om een maand daar rond te trekken. Vrienden van mij deden aan kitesurfen en ik besloot een proefles te nemen, maar het leek mij eigenlijk niets. Na de eerste proefles was ik verkocht. Het gevoel dat ik kreeg toen de kracht van de wind in mijn kite stond was geweldig. Van het rondtrekken is weinig meer terechtgekomen, ik heb een maand lang alleen maar gekite.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“De eerste keer dat ik een aantal meters op mijn plank kon blijven staan. Ik was zo door het dolle heen dat ik de eerste, de beste Braziliaan aan wal om zijn nek ben gevlogen. Nu vind ik elk moment wanneer ik lekker heen en weer kan zoeven heerlijk. Het gevoel dat je één bent met de wind en het water, los van alles.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Ik kan heel veel grote namen verzinnen die mijn voorbeeld zijn, maar mijn voorbeelden zijn eigenlijk alle andere kiters hier. Iedereen die enthousiast is en mij nieuwe dingen laat zien. Deze mensen staan veel dichter bij me.”

Wat is je ultieme doel?
“Op dit moment wil ik gecontroleerd leren springen, maar uiteindelijk wil ik natuurlijk veel meer moves leren. Mijn doel is om steeds meer te kunnen op het water.”

Ook in Vers Zweet?
Ben jij ook zo met je sport bezig of ken je iemand die veel met sport doet? Laat het ons weten via ons tipformulier of via redactie@versgeperst.com.

2 reacties op “Vers Zweet van kitesurfer Karien de Haan”

  1. coole vrienden heb jij! 😉

  2. Goooooo Karien!!