• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Curacao Challenge Wet n WildCURAÇAO – Het is sinds vorig jaar bekend dat het IFCA Slalom World Championship in 2011 op Curaçao gehouden zal worden. Gistermiddag werd er een officiële presentatie gehouden bij Wet ‘n Wild. Een groep surfte eerst van Caracasbaai naar Seaquarium Beach, waarna er uitleg werd gegeven over het evenement.

Het wereldkampioenschap wordt van 19 tot 24 april gehouden op Sint Jorisbaai. Het is de bedoeling dat het evenement Curaçao weer op kaart zet als een windsurfbestemming en dat lokale surftalenten de kans krijgen om zich op een internationaal podium te bewijzen. Met deelnemers uit onder andere Frankrijk, Polen, Italië, Verenigde Staten en het Caribisch gebied, zullen onze surftalenten ongetwijfeld veel concurrentie hebben.

‘Spread the word’
Om veel toeschouwers naar Sint Jorisbaai te trekken, wil de organisatie van de kampioenschappen een familie-evenement maken. Er zal daarom een Surf Town gemaakt worden, waar jong en oud aan activiteiten in en romdom het water kunnen deelnemen. Daarnaast wordt er gehoopt dat de bevolking een grote rol gaat spelen in het promoten van het evenement. ‘Spread the word’, zei Rens Mulder, general manager van hoofdsponsor Albert Heijn.

Online inschrijven
Het IFCA Slalom World Championship is het enige jaarlijkse wereldkampioenschap voor non-professionele windsurfers. De kampioenschappen worden voor de volgende slalomcategorieën gehouden: onder 20 jaar, onder 17 jaar, onder 15 jaar, onder 13 jaar, vrouwen boven 30 jaar, mannen boven 35 jaar. Inschrijven kan online op www.curacaochallenge.com.

Curacao Sport - Curacao Challenge


Foto: Bea Moedt

www.versgeperst.com