• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - RugbyCURAÇAO – De Curaçao Rugby Federation is sinds de opening van het kantoor gestart met een aantal nieuwe projecten op Curaçao. De projecten zijn gericht op een breeder draagvlak te krijgen voor rugby in het algemeen. Rugbybond-president Arthur Hogesteger krijgt bij de projecten hulp van een aantal stagiaires.

Twee Sport en Bewegen stagiaires werken samen met een Sport Management stagiaire om de bekendheid te vergroten van rugby onder jongeren. Daarnaast wil de bond rugbytrainingen intensiviseren, meer wedstrijden inplannen, en verschillende gasttrainers en professionalisering uitnodigen. De bond heeft al flyers uitgedeeld op de middelbare scholen en universiteiten van Curaçao.

Coach cursus
Voor rugbyspelers die graag coach willen worden start zaterdag 19 februari de cursus coach van International Rugby Board (IRB) level 1. Speciaal voor deze cursus komen er 2 opleiders uit Nederland, Erik Voet, een topcoach van de Nederlandse rugby bond en Krijn de Schutter, Manager Technische Zaken Nederlandse Rugby Bond. Ook vind er voor de ervaren rugbyspelers een cursus coach level 2 plaats op zondag 20 februari en dinsdag 22 februari.

Selecties
Eind juni staat er weer een groot international rugby toernooi op het programma op Curaçao. Om de teams hierop goed voor te bereiden vinden er selecties plaats en gaan die selecties deelnemen aan verschillende toernooien in het Caribische gebied. Begin april is er een  internationaal toernooi in Trinidad en in mei is er een groot toernooi in Nederland.

Sponsors
Om deze en overige activiteiten in de toekomst te kunnen financieren is de rugbybond op zoek naar sponsors. “We zijn flink bezig om de bekendheid van rugby op Curaçao te vergroten en we merken dat het onder de bevolking begint te leven”, zegt Hogesteger. Geïnteresseerden kunnen mailen naar: curacaorugbyfederation@hotmail.com

www.versgeperst.com